Nicole Kidman – A bátor jégkirálynő

Nagyon sokan jellemezték már Nicole Kidmant jégkirálynőként. Elegáns, visszafogott, felsőbbrendűséget sugalló külseje erre talán okot is adhatott. Magassága, hófehér bőre, vörös haja mind-mind egy kicsit kiemelte a szokványos, főként barna hollywoodi színésznők köréből. Megjelenésének kifinomultságát azonban egyértelműen a film-fővárosnak köszönheti.

A valamikori ausztrál színésznő fiatalkorában még vad és szeplős volt. Semmi nem utalt majdani megközelíthetetlenségére. De sem ő, sem más nők nem tarthatták meg az álomgyárban természetes kinézetüket, mert az vagy nem volt elég misztifikálható, vagy egyszerűen nem felelt meg az amerikai közízlésnek. A nők gömbölydeden vagy netán vörösen ritkán maradhattak ebben a közegben változatlanok.

 
 

Különlegességét az is mutatja, hogy Amerikába érve, az ottani sikereket még meg nem tapasztalva meghódítja filmbeli partnerét, Tom Cruise-t. A 10 éves házasság titkait megőrizve soha nem tudjuk meg, hogy a szcientológia egyház oszlopos tagja miként áldozta fel őt a vallás oltárán. Viszont volt ereje és mersze lépni. Cruise későbbi felesége, a szintén színésznő Katie Holmes megjárta a poklot, mire új életet tudott kezdeni erősen nárcisztikus és túlontúl határozott férje után.

Két örökbefogadott gyermeküket Nicole nevelte sokáig, de utóbb eltávolodtak egymástól. A második házasság, amelyben a countryénekes Keith Urban mellett boldognak tűnik, két gyerekkel is megajándékozta.

Egy olyan világban, ahol mindenki a csodákban bízik, ahol a pincérnőkből is sztár lehet egyik napról a másikra, nagyon nehéz megbirkózni az öregséggel. Máskor és máshol sem könnyű, de ott, ahol a bokorban is terem fiatal, kívánatos, mindenre kapható sztárjelölt, nehéz elhinni, hogy a tehetség számít. Nicole Kidman is tisztában volt mindezzel, amikor bevállalta a botoxozást. A sajtó undorító módon támadta rezzenéstelenné injekciózott arcát, mintha nem   lennének a tagjaik közt azok a paparazzik, aki egy jó fotóért a lelküket eladnák. A görcsös igyekezet meglátszódott a színésznőn.

Eltűnt a bájosan elesett, harcias hölgy, aki az Ausztrália c. filmben olyan szerelmesen nézi Hugh Jackmant, hogy minden mozinéző nő meggyűlöli. Abban filmben még mert önmaga maradni. Láthattuk valódi arccal nevetni, dühöngeni és sírni. De az vesse rá az első követ, aki akkora nyomás alatt, ami Los Angelesben éri a színészeket, ki mer állni hangoztatva, hogy a külső másodlagos. Jókora bátorság szükségeltetik hozzá.

Nicole Kidman nincs híján humornak, tehetségnek és sikernek. Mégis az amerikai filmek álomvilágában fiatalnak, soványnak és szépnek kell maradni. Mindenkinek. Ennek viszont ára van. Hogy megérte-e, idővel kiderül.

Isten éltesse az idén 53 éves Nicole-t!

fotó: Pinterest

Oktatás és nevelés területén dolgozom, de minden szabadidőmben írok. Szeretek belesni a hétköznapok függönye mögé és közben keresem az embert, a nőt a jól legyártott álarcok mögött. Néha meséket is írok, de gyakrabban novellákat, cikkeket és apró vicces történeteket.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here