Ronda vagy? Szeresd az életet!

Van a nőknek egy kis hányada, aki még 40 fokos lázban égve is gyönyörűbbek, mint te a legjobb formádban. A többség simán “csak” szép, megfelelő mennyiségű sminkadalék és ruha segítségével. De mit tehet az, aki szemmel láthatóan menthetetlen?

 
 

Először is: a legtöbb nő csak a ráncait és az úszógumit nézi, a formás feneke vagy a szép haja felett már elsiklik a tekintete. A szépség fogalmát félreértelmezzük: egyrészt a túlzott tökéletesség már valamiféle ridegséget sugároz, másrészt ez fizikailag lehetetlen. Ebből alakul ki aztán a torz következtetés, hogy ha nem vagyok tökéletes, akkor ronda vagyok. Jó hírem van: ezek szerint mindenki gusztustalanul néz ki, csak mert van egy elálló foga, vagy egy tömpe lába.

Álszentek viszont ne legyünk: léteznek olyan nők, akikkel e téren elbánt a sors. Őket a legnehezebb barátnőként egy sikertelen randevú után vigasztalni. Nem hülye, fel fog neki tűnni, hogy 20-adjára is azzal jössz, hogy pedig milyen szép a mosolya, esetleg mennyire jó fej. Mivel őszintén mást dicsérni rajta úgysem tudsz. Mit lehet ezzel kezdeni?

Természetesen ki kell hangsúlyozni az előnyöket. Ha összekócolták a fogaid, lehet, hogy egy ideig távol kell tartanod magad a piros rúzstól. Ettől függetlenül lehetnek gyönyörű szemeid, elő a tussal és az erős szemhéjpúderekkel! Egy szép hajkorona csodát tud tenni, és ha alkatodnak megfelelően öltözködsz, az már félsiker.

Vedd észre, hogy nem csak a külsőd vagy! Mindenkinek megvannak az erősségei, lehet, hogy te pont a humoroddal tudod elkápráztatni a jövőbeli férjedet. Vannak barátaid, tehát van mit szeretni benned. Ja, és a szépség elmúlik. Hány szép 75 éves nőt láttál eddig az utcán mászkálni? Egy idő után már tökmindegy. A szép barátnődnek meg valószínűleg ugyanúgy megvan a maga keresztje, csak az kevésbé látható.

Remélhetőleg már magad is rájöttél, hogy az élet nem csak egy szépségverseny. Felesleges ecsetelni a csinos külsővel járó előnyöket, tapasztaltad már valószínűleg elégszer, akármelyik oldalon is állsz. Még szerencse, hogy a szépség nem egyenlő a boldogsággal. A teljes élethez nem kell egy karcsú derék, ahogy álmaid utazásához sincs szükséged egy helyes babapofira. Egészség, na, az kell. De hát az kit érdekel, ha van derékig érő, szőke haj, amit lehet dobálni…

Bizonyára észrevetted már, hogy azok a nők, akik már elfogadták magukat, szinte sugároznak. Jó a közelükben lenni, hozzájuk fordulsz tanácsért. Nem egy olyan lányt ismerek, aki egyáltalán nem bír semmiféle előnyös külsővel, mégis boldog párkapcsolatban él, és a csávó úgy néz rá, mint egy istennőre. Persze ettől függetlenül érdemes eljutni erre a szintre.

De hogy csinálják? Véleményem szerint ezek a nők szimplán csak szeretnek élni, amibe nem fér bele sem a jó öreg szorongás, sem a túlzott aggódás. Az évek számával jó esetben ez egyre inkább csak felerősödik: egy öntudatos, felnőtt nő tudja, mennyit ér, és hogy az élettapasztalata és a lelke nem összeegyeztethető egy ócska arckrémreklámmal.

Ettől függetlenül rossz pillanatai, kételyei mindenkinek vannak. Még a szépségkirálynőknek is. Csak fel kell állítani a megfelelő fontossági sorrendet. Ne legyen már lényegesebb, hogy milyen vékony a derekad annál, hogy egészséges vagy-e, ne adj’Isten boldog családban élsz.

 

 

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here