Sajtdobálós kihívás…. Mi van??!!

Felrobbant az internet. Az új őrület, kihívás a legtöbb jóérzésű embert felidegesítette: az most a divat, hogy a szülő sajtot dob a babája arcába, és videóra veszi annak reakcióját. De cukiii, ujjonganak egyesek, mekkora kegyetlenség, puffognak mások.

 
 

“Miért, hát azt is felveszik, amikor egy gyerek citromot nyalogat, és fancsali képet vág, meg azt is, amikor elesik kisbiciklivel!” – érvelnek azok, akik szerint nem minősít jobban egy sajtdobálós kihívás, mint egy átlagos gyerekbaki-videó. “Na, nehogy már egy ilyenen kiakadjunk, amikor sokkal durvább tragédiák megtörténnek kiskorúakkal: verik, megerőszakolják őket!” – teszik hozzá nyomatékul.

“Az még előfordul, hogy valaki, elvesztve türelmét, ad egy nyaklevest a szemtelenkedő kölykének. Nem kizárt, hogy párszor leordítja, ideális esetben nem egy üzletsoron, hanem otthon, a fürdőszobában. Na, de, hogy nyíltan, az interneten megalázza a védekezésre képtelen kisbabáját, kisgyermekét…? Nem felháborító, hanem egyenesen kegyetlenség, szülőhöz, felnőtthöz, emberhez méltatlan viselkedés.” – halljuk a másik oldalról.

Hol az igazság? Hol húzódik a határ a gyerekszájak bája, az első próbálkozások esetlenségének szívmelengető mivolta, és a könyörtelenség, gúny és bántalmazás között?

Jobb az, ha otthon effélékkel múlatja az időt a szülő, mint ha kiteszi az internetre? És vajon melyik a nagyobb bűn: az egyébként normálisan élő családban ilyennel viccelődni (?), vagy elhanyagolva, verbálisan, esetleg testileg folyamatosan bántani a csemetét? No és mindazok, akik elítélik az ilyen szülőket, vajon el lesznek ítélve azért, mert ítélkeznek?

Ezer meg ezer kérdés merül fel.

Én csak egyet tudok. Több vallás, irányzat és motivációs celeb is a zászlajára tűzte már azt a mondatot, hogy “azt tedd, amit veled is szeretnél, hogy megtegyenek.” Örök igazság.

fotó: Internet

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here