Újévi smink

Itt az újév, de te még azt sem tudod, merre vagy arccal? Ha szét vagy esve, és 2018 amúgy sem sikerült túl fényesen, hozd ki a külsődből a legtöbbet!

 
 

Hogy ez miért fontos? Mert egy csinos ruhában, szép hajjal és ragyogó sminkkel valószínűleg alapból jobban érzed magad a bőrödben. Ne hagyd elúszni az új évben rejlő számtalan lehetőséget! Egy rendezett, szuper külsővel hidd el, minden gördülékenyebben fog menni!

1. Gyors reggeli smink

Reggel 6:30. A telefon gyakorlatilag visít a füledbe. A magától elkészülő és hálószobába berepülő kávét sajnos még nem találták fel. Kinek van kedve még a sminkkel vacakolni? Örülsz, hogy életben vagy! Persze aztán a munkahelyeden, gyurma-arccal már nem ezt érzed. Legyél profi, 5 perc elég egy épkézláb kinézethez.

A leggyorsabb, ha krémes állagú alapozót használsz. Véleményem szerint ezt ki is hagyhatod, nem normális, ha minden nap elfeded az arcod. Létezik szerencsére kettő az egyben ajak-és arcpirosító, de ha még ehhez sincs türelmed, használj egy erős vörös rúzst. Csak nehogy a kolléganőid meggyűlöljenek.

A kifésült hajadra vigyél fel egy kis hajhabot vagy hajolajat. Nem tart tovább fél percnél, cserébe egész napra be lesz lőve a frizurád.

2. Ma mindenkit meghódítok smink

Nem kell ahhoz semmilyen esti parti, hogy minden szem rád szegeződjön. Biztos keltél már fel úgy, hogy “ma extra dögös akarok lenni” – ezt pedig nem szabad kötött pulcsik és farmer közé szorítani.

A vadító szemek elengedhetetlen kelléke a tus. Belül enyhén lefelé, kívül felfelé íveld. A szemhéjpúder igazodjon a szemed színéhez, ha nem tudsz dönteni, a csillámos, sötétszürke púderrel gyakorlatilag nem tudsz mellélőni. Ha egy kicsit a szemed alá is kensz, még sugárzóbb tekintetet varázsolhatsz. Ne felejtsd el a szempillaspirált sem, így kiszemelted már fizikailag képtelen lesz máshová nézni.

Halászd elő a fiók mélyéről a karácsonyra kapott piros rúzst! Ez egyértelműen a legnőiesebb szín, az árnyalatot persze a bőrszínedhez igazodva válaszd ki.

3. Retró külső

Valami különlegesre vágysz? Valószínűleg túl vagy már egy halom natúr-sminktippek videón, és jobban tudod, mint maguk a készítők, mi jó neked, így ezzel nem is fárasztanálak.

Ha szereted a ’40-es – ’50-es évek stílusát, irány a turkáló vagy egy online piac! Meglepően olcsón lehet kapni extra szexi, pin-up stílusú ruhákat. Szerencsére a smink az „egyszerű de nagyszerű” elv mentén készül. Kezdetnek emeld ki a szemöldököd a megfelelő színű szemceruzával. Ha megvagy az alapozóval, nincs más dolgod, mint a szemhéjadra egy világosabb tónust kenni, a mélyítővonalban pedig egy leheletnyivel használj sötétebb, barnás színt. Ne félj, ha meglódul a szemhéjtus a kezedben: nyugodtan húzz felfelé bő egy centis vonalat.

Húzz egy erős kontúrvonalad piros ceruzával a szád vonala körül, belül pedig egy fokkal világosabb színnel rúzsozd ki magad. Tupírozd fel a hajad, és kösd fel egy színes – lehetőleg piros – kendővel. Végezetül próbáld meg elhinni, hogy még mindig magadat látod a tükörben, és nem a nagymamádat.

Fontos, hogy bármilyen sminket használsz, az ne 500 Ft-os kínai rákkeltő műanyag legyen. Vegyél bio termékeket – tudom, nem olcsó, de 10-20 év múlva meghálálja a bőröd.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here