A guppik feje sose fáj… 😉

Ha tippelnem kellene, hogy a “szexőrült” kategóriába az állatvilág mely fajai tartoznak, nos, sok minden eszembe jut, de a guppi halak lennének az utolsó utániak… Sőt. Pedig a helyzet az, hogy ezek a kis színes halacskák igen csak nagy szexuális étvággyal rendelkeznek, tulajdonképpen, ha lehet ezt így mondani, éjjel nappal ”kanosak”.

 
 

Az asszonyt meg az őrületbe kergetik – gondolom én, de lehet, hogy ők meg fehérmájúak – a folyamatos udvarlásukkal és párzási hajlandóságukkal. Na, kérem itt aztán

nincs fejfájás, meg ”jajjj most megvan!”, meg ”Szívem a gyerek még nem alszik és amúgy is holnap jönnek anyádék, egész nap főztem, fáradt vagyok!” kifogások,

itt kérem kéjelgés folyik egész életükben non-stop üzemmódban.
A nőstények szinte folyamatosan terhesek, képesek akár 4-5 hetente is szülni.
És most jön a lényeg!

Képesek arra is, hogy a testükben elraktározzák a spermiumot, így akár közösülés nélkül is terhesek tudnak lenni.

Aztaaaaa…, azért előttem van a szituáció, ahogy kucorodik életem párja mellém az éjjelilámpa romantikus fényénél egy kis összebújásra, hogy a tervbe vett utódot létrehozzuk, amikor csak annyit mondanék: Ne fáradj szívem, majd megoldom!

Hát és most akkor, de tényleg kérdezem én, hogy amikor próbálkozunk az állatvilágban fellelhető annyi hihetetlen csodának az adaptációjára az emberi fajnál, akkor most mikor fog kipattanni valaki fejéből, hogy na, csak lám-lám, ezt így is meg lehet oldani? Remélem senkinek. Szóval a guppi szexel, majd terhes, majd megszüli a kis utódokat, majd szünetet tart, ami kb. egy hét, és újra szexel, és újra terhes. Nos, biztos ebben teljesedik ki kicsiny élete, de kész szerencse, hogy nem tud beszélgetni Oprah Winfrey-el.

De térjünk is vissza a guppikhoz, szóval, amikor megszületnek a kicsiny halacskák, először is túl kell éljék, hogy a szüleik ne egyék meg őket. Azért ez elég stresszes időszak lehet nekik. Aztán ha sikeresen túlélték az első két hónapot, akkor már szép színes halacskák, és láss csodát, ivarérettek! Szóval, ha fiú, akkor beindul a csajozás, ha meg lány akkor a ”szülök -pihizek – szülök” végtelenített biofutószalag. De az is benne van a pakliban, hogy ez így a lehető legtökéletesebb és legjobban működő kapcsolatrendszer. Ki tudja?!

Nos, ha valaki szereti a kis színes szexőrülteket nézegetni, és kíváncsi a legszebb párokra, akkor ne habozzon, és kerekedjen fel, mert Pilisen október elején egy kiállítás keretein belül megnézheti őket. A hírek nem szólnak a korhatáros besorolásról, szóval a gyerkőcöket se hagyjuk otthon!
És ha belefutnánk egy szexuálisan túlfűtött guppi párba, csak mondjuk azt a gyereknek hogy a halacskák birkóznak! Jó szórakozást!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here