A legszebb karácsonyi vásárok

1441 óta állítanak karácsonyfát Tallin főterén, azaz az észtek teremtették a köztéri faállítás hagyományát Európában. A tallini karácsonyi vásáron megkóstolhatjuk a helyi specialitásokat, és vásárolhatunk a helyi kézművesek termékeiből. A színpadon táncokat, kórusműveket és irodalmi összeállításokat hallhatunk és láthatunk.

 
 

A koppenhágai Tivoli kert egész évben szolgáltat csodálni- és vásárolnivalót – de karácsonykor a legszebb a hely. Nem csak kézműves termékekkel csalogatja az érdeklődőket, de három fantasztikus fényelőadással és több élőzenés színpaddal is. December 13-án, Luca napján száz lány vonul végig a kerten, gyertyákkal a kezükben, énekelve, december 25-én, 26-án és 31-én pedig tüzijáték varázsolja el az odalátogatókat. A Tivoli november 16 és január 5 között várja az ünnepi hangulatra vágyókat.

Egymás után két évben is megkapta a legjobb karácsonyi vásár címet. Zágráb ennek megfelelően hozza is a szintet: nem csak egy kellemes vásárolgatást és némi forró finomságot kínál az odalátogatóknak… de lehet itt korcsolyázni, városnéző kisvonatozni, jégszobor faragásban gyönyörködni, vagy akár utcabálozni is. November 30-tól január 7-ig bármikor: irány Zágráb!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here