Angelina Jolie, aki lélekben”tetkós kölyök” maradt

Angelina Jolie a film világában sem átlagos szereplő. Ha a világ legszebb nőit kellene felsorolnunk, ő köztük lenne. Hihetetlen, hogy mégis tút kiskacsának élte meg gyermek-és kamaszéveit. Nagyon sokat csúfolták soványsága, szemüvege és karakteres arcvonásai miatt. Amikor Hollywood sztárjaira gondolunk, nem sokszor jut eszünkbe, hogy milyenek lehettek gyerekként. Csak a csillogást és a sikert könyveljük el, mintha azt a boltban kilóra lehetne megvenni.

Az a gyerek, akinek apja neves színész és eleve Los Angelesben születik, a legtöbb ember szemében boldog életre van ítélve. Úgy hisszük, onnan egyenes út vezet az elismertségig. Hatalmas tévedés azt gondolni, hogy az általunk felmagasztalt sztárok nem hasonlítanak lélekben hozzánk. Sokszor derül ki, hogy csodás külső mögött rémült, elhagyott, bántalmazott gyerek lelke rejtőzik. Az egyik legcsodálatosabb dolog, amit az ilyen emberek mégis jobban tudnak,mint az átlagember, az a mosolygás. Belenézni a kamerába és elhitetni a nézővel, hogy minden rendben van.

 
 

Angelina sem habos-babos álomvilágban növöget, mert szülei megszületése után gyorsan új utakat keresnek. Édesanyja nehezen gondoskodik róla és a fivéréről. A kislány pedig ott lázad, ahol tud.  Vagdossa magát éles tárgyakkal, színesre festett frizurával sokkolja a környezetét. Édesapja ez időben szinte nem is létezik a számára. A viszony közöttük rég megromlott.

A filmek világa azonban el nem kerülheti. Ezt mégsem apjának, hanem anyja mozi iránti szeretetének köszönheti.

Kezdetben nem túl sikeres, modellként sem kelendő. nehéz elképzelni, hogy a majdan sok férfi álma ezekben az években keményedik meg. Mindig az az érzésünk vele kapcsolatban, hogy egy végtelenül erős nőt látunk. Talán a páncél mögött is ez van. Egy biztos, a vékony, fogszabályzós kislány lassan kinyílik. A kritika sokáig nem kényezteti, de a nézők hamar megkedvelik.

A nők harcost, született túlélőt látnak benne, a férfiak pedig egy gyönyörű testet, amelyhez nem mindennapi lélek kapcsolódik.

A média számára kiemelten fontos lesz Brad Pitt-tel való kapcsolata. Mintha a filmjei kissé háttérbe szorulnának magánélete miatt.  Pedig ekkor már túl van az Oscar-díjon is. Ő mégis azt vallja, nem szeret a kamera túloldalán lenni. És lassan rendezővé avanzsálódik.

2013-ban mindenkit megdöbbent, amikor kijelenti, hogy leveteti a melleit, mert a mellrák kockázatát hatalmasnak érzi. Nem is jogtalanul, hiszen édesanyja is ebben hal meg. Mégis, ha nőként belegondolunk, hogy akarattal megszabadulunk valamitől, ami a világ szerint a nők ékessége, akkor óriási erőt tulajdoníthatunk Jolie kisasszonynak. Milyen mély félelem és óvatosság bújhat meg a lelkében, ha ezt fel meri vállalni! Ekkor már sikeres színésznő, gyerekeket szült, fogadott örökbe, felesége a világ egyik legjobbnak tartott pasijának és ő a műtét mellett dönt.

Bátorsága, példamutatása lenyűgöző. Kampányol a nők ezrei előtt tettének igazáért, pontosabban, hogy felhívja figyelmüket az óvatosságra.  Saját bevallása szerint a gyerekeire gondolt mindvégig.

Ő az a nő, aki az amerikai álomvilágban is a földön tudott maradni. Észreveszi a szegénységet, a háború sújtotta országban élőket, a menekülteket.  Nem szégyell tenni értük. Nem véletlenül az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának különmegbízottja.

Valószínűleg fantasztikus rendezésekkel kápráztat még el bennünket ez a nem mindennapi nő, anya és most már ex-feleség. Különleges ember, különleges küldetéssel. Isten éltesse!

És még csak 45 éves!

fotó: Pinterest

 

Oktatás és nevelés területén dolgozom, de minden szabadidőmben írok. Szeretek belesni a hétköznapok függönye mögé és közben keresem az embert, a nőt a jól legyártott álarcok mögött. Néha meséket is írok, de gyakrabban novellákat, cikkeket és apró vicces történeteket.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here