Angyalok

“Olyan történeteket is lehet hallani, ahol gyerekek számolnak be arról, hogy részük volt angyalokkal való találkozásban, amit ők nem így hívnak, ám, amikor megosztják történeteiket, a felnőttek döbbenten ismernek rá isten legkedvesebb szolgálóira, akiknek az a feladatuk, hogy a földi embert védjék.”

Az angyalok talán a legismertebb és legnépszerűbb lények a mi kultúrkörünkben. Úgy kezeljük őket, mint feltétlen védelmezőinket, segítőinket. Sok ember úgy tartja, hogy mindenkinek van egy őrzőangyala, aki nem szólhat bele az életébe, nem terelgetheti, ha eltévelyedne, de ott van mellette, ha szenved, ha fájdalmai vannak, és minden körülmények között védi az életét, de csak addig, ameddig a feladata kitart. Legtöbbször szárnyas női lényként képzeljük el őket, bár a Biblia szerint se szárnyuk, se nemük nincs, az ember szereti önmagához hasonlatosnak látni őket. Általában fehér ruhában, jámbor ábrázattal jelennek meg a képzeletünkben. Valaha úgy gondolták, hogy csak a gyerekek védelmezői, manapság az egész emberiség igényt tart rájuk.

Az angyalok számát a Biblia nem pontosítja, de milliárdszor milliárdnak mondja, és annyit tudat róluk, hogy nem szabad imádni őket, hódolat csak Istennek jár. Lakhelyük a menny és szervezettség jellemzi életüket, amely földi mértékben nem mérhető, mert halhatatlanok. Vannak jó és bukott angyalok is, akik közül Lucifert ismerjük, aki Isten ellen fordult, miatta jött létre a pokol is. Úgy szoktuk csoportosítani őket, hogy milyen közel állnak Istenhez. A legmagasabb szférába a szeráfok, a kerubok és a „trónok” tartoznak.

 
 

Mostani világunkban egyaránt hatnak ránk a jó és a rossz angyalok is, mert a ma embere nehezen tud a helyes úton maradni.  Pál apostol nagyon pontosan írja a következő figyelmeztetést: „Mert a mi harcunk nem test és vér ellen folyik, hanem erők és hatalmak ellen, a sötétség világának urai és a gonoszság lelkei ellen, amelyek a mennyei magasságban vannak. Éppen ezért vegyétek fel az Isten fegyverzetét, hogy ellenállhassatok a gonosz napon, és mindent leküzdve megállhassatok.” (Efézus 6:12-13)

Feltehetjük a kérdést, ki volt az első angyal? A hagyomány szerint Isten első angyala Satanael volt. Nevének jelentése: Isten angyala. Őt ruházta fel Isten a legnagyobb hatalommal, ő volt az összes angyal feljebbvalója, az első arkangyal. Amikor Isten az embereket megteremtette, az angyalokat bízta meg azzal, hogy szolgálják őket.

Manapság is sokan hisznek az angyalok létezésben, imáikban hozzájuk fordulnak, és bíznak mindenkori segítségükben. Nem okvetlenül szárnyas, óvó lény képében jelennek meg gondolataikban, hanem úgy mondják, érzik a jelenlétüket. Lehet ez egy különleges illat, egy fuvallat, egy lebbenés vagy valami belső bizonyosság is, míg egyesek arról számolnak be, hogy hallották, hogy a fülükbe súg, hogy eltereli őket egy másik irányba, és később kiderül, hogy ezáltal egy balesetet úsztak meg. Vannak, akik azt mesélik, hogy gyakran szólnak hozzájuk különös hangon, vagy muzsika formájában jut el hozzájuk az üzenetük, míg mások gyakran ismétlődő számok segítségével jutnak közelebb életük problémájának megoldásához. Ilyenek az angyali számok: a 11, 111, 22, 222, 33, 333 és a többi ismétlődő, amelyeket megpillantanak órákon, házszámokon, kulcsokon.

Olyan történeteket is lehet hallani, ahol gyerekek számolnak be arról, hogy részük volt angyalokkal való találkozásban, amit ők nem így hívnak, ám, amikor megosztják történeteiket, a felnőttek döbbenten ismernek rá isten legkedvesebb szolgálóira, akiknek az a feladatuk, hogy a földi embert védjék.

Még azok is mesélnek róluk, akik nem feltétlenül hívők, mert a jó, a tökéletesség megtestesítői. Csak ritkán találkozunk az irodalomban, a művészetekben gonosz angyallal.

Íme néhány, bennünket segítő a teljesség igénye nélkül:

Ariel Arkangyal

Nevének jelentése: Isten oroszlánja.

Aura színe: halvány rózsaszín.

Kristálya: rózsakvarc.

Virága: csarab, petúnia.

Amiben segít: segíti, gyógyítja a vadállatokat, a természetet. Ő a Bőség Angyala is, segít az anyagi jólét megteremtésében.

Azrael Arkangyal

Nevének jelentése: Isten segítsége.

Aura színe: nyers fehér.

Kristálya: krém sárga kalcit.

Virága: árvácska.

Amiben segít: gyógyítja a gyászt, átvezeti az elhunytat a másvilágra.

Chamuel Arkangyal

Nevének jelentése: az Istent látó.

Aura színe: halvány zöld.

Kristálya: zöld fluorit.

Virága: afrikai ibolya, jácint.

Amiben segít: Gyógyítja az aggódást, békét hoz. Segít kapcsolatokat létrehozni, azokat megtartani. Vezetésével megtalálhatjuk életcélunkat, és elveszett tárgyainkat. Ha pályát, munkát szeretnénk váltani, forduljunk hozzá útmutatásért.

Gábriel Arkangyal

Nevének jelentése: Isten hírnöke.

Aura színe: réz színű.

Kristálya: citrin.

Virága: flamingóvirág, nárcisz.

Amiben segít: Segít a nőknek a várandósság, a szülés idején. Kreatív tevékenységek, médiafeladatok végzésében támogat. Támogatásával könnyebben jönnek a szavak; helyesebben, érthetőbben

Mihály Arkangyal

Nevének jelentése: Istenhez hasonlatos.

Aura színe: bíbor, kékes lila.

Kristálya: szugilit.

Virága: lila akác, frézia, fukszia.

Amiben segít: gyógyítja a félelmeket, az idegességet. Ő tisztít meg bennünket, környezetünket minden negatív energiától. Védelmet, erőt, bátorságot ad. Elvágja az éteri szálakat. Segít, hogy távol tartsuk magunktól a gonosz energiákat.

Zadkiel Arkangyal

Nevének jelentése: Isten igazságossága.

Aura színe: sötétkék.

Kristálya: lapis lazuli.

Virága: mákvirág, dália, tulipán.

Amiben segít: gyógyítja az emlékezést és a gondolkodást. Segít megbocsátani önmagunknak, és másoknak. Fejleszti tisztán hallásunkat. Segít abban, hogy tanulhassunk, és a megszerzett tudást másoknak átadhassuk.

(Forrás: Tóth Szilvia, angyalterapeuta)

Szeretném arra biztatni a Kedves Olvasókat, hogy osszák meg történeteiket, amelyekben tapasztalták angyalok jelenlétét.

 

Kép forrása: Pinterest

 

Oktatás és nevelés területén dolgozom, de minden szabadidőmben írok. Szeretek belesni a hétköznapok függönye mögé és közben keresem az embert, a nőt a jól legyártott álarcok mögött. Néha meséket is írok, de gyakrabban novellákat, cikkeket és apró vicces történeteket.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here