Beszélgetés-panelek 13. – Szakítás előtt vakon

“ A férfi (az jár a fejében, hogy unja a nőt, de még nem meri megmondani neki, inkább hárít): Nem szeretem, ha erőszakos vagy. Majd meglátjuk. Kint esik, eszemben sincs a nyárral törődni. Még tavasz sincs.A nő (érzi, hogy kedvese nem elég érdeklődő, de nem veszi a lapot, mert úgy könnyebb neki): Igazad van, de feldob a gondolat, hogy majd heverészünk a parton, koktélozunk, este meg sétálgatunk a városban.”

A nő (kedvesen, bújósan): Mit szólnál, édesem, ha az idén megint Horvátországban nyaralnánk? Vagy legyen inkább Ciprus?

A férfi (unottan): Még csak február van. Nem értem, minek siettetsz.

 
 

A nő (fellelkesülve): Te is tudod, hogy időben kell intézni…Különben elfogynak a jó helyek. Akkor szerinted melyik legyen?

A férfi: Nem hagynál békén? Nézem a filmet, most a legizgalmasabb, nem tudok még a nyárra gondolni.

A nő: Ne haragudj, csak akkor vagyok nyugodt, ha előre foglalok. Hidd el, nagyon jó lesz!

A férfi (az jár a fejében, hogy unja a nőt, de még nem meri megmondani neki, inkább hárít): Nem szeretem, ha erőszakos vagy. Majd meglátjuk. Kint esik, eszemben sincs a nyárral törődni. Még tavasz sincs.

A nő (érzi, hogy kedvese nem elég érdeklődő, de nem veszi a lapot, mert úgy könnyebb neki): Igazad van, de feldob a gondolat, hogy majd heverészünk a parton, koktélozunk, este meg sétálgatunk a városban.

A férfi: Jó.

A nő (azt hiszi, nyerésben van, nem sejti, hogy egyre távolodik tőle a másik): Oks. Akkor te csak nézd a filmet, én majd keresgélek. Csak legalább annyit mondj, melyiket szeretnéd jobban. Horvátország vagy Ciprus?

A férfi (kedvetlenül): Látom, nem adod fel. Egyiket se szeretném.

A nő: Akkor Málta? Vagy Olaszország?

A férfi: Ne nyaggass már! Ti nők, sose tudtok leállni? Annyira unom, hogy mindenben nekem kell döntenem.

A nő (sértetten): Csak a véleményedet kérdeztem. Már az is baj?

A férfi feláll, haragosan a nőre néz: Na, ebből nem lesz film… Inkább lefekszem.

A nő: Azt hittem, meg tudjuk beszélni. Jó lett volna, ha közösen döntünk. Igen, számít a véleményed, mert szeretlek.

A férfi megrántja a vállát: Jó. Álmos vagyok.

A nő: Álmos? Az előbb még filmezni akartál! Már nem olyan izgalmas? Figyelj, nem kell abbahagynod, nem fogok megszólalni. Megyek, én fekszem le. Jó éjszakát!

A férfi: Elegem van, hogy mindig az van, amit te akarsz. Mi a fenének kell folyton piszkálnod? (Magában viszont azt gondolja, várható volt, hogy ez lesz, mert mostanában mindig egymásnak ugranak. Már rég nem jó a kapcsolat köztük, de a nő nem akarja belátni.

A nő: Nem piszkáltalak. Csak kérdeztem valamit, de te nem figyelsz már rám, mert jobban érdekel a nyüves film, mintha nem tudnád leállítani és később folytatni.

A férfi: Szerinted, jó nekem, ha veszekszel? Na, jó éjszakát!

A nő: Remek. Milyen jó veled!

A férfi: Ehhez nekem nincs hangulatom. Aludj jól!

A nő: Ó, ezt a legkönnyebb…lerázni. Régebben egy pillanatot se bírtál ki nélkülem.

A férfi nem válaszol. Nem azért, mert a nőnek nincs igaza. Inkább gyávaságból. Meg a filmet is szívesebben nézné tovább. Inkább leül, és elindítja újra.

Csend van. Mélységes csend. Olyan, amelyben egyik fél se érzi jól magát. A nő megfordul, felveszi a telefonját, és az jár a fejében, majd elmúlik ez az este is, és addig ő megszervezi az utat.

A férfi felsóhajt. Tudja, hogy össze kell szednie a bátorságát és meg kell mondania, hogy a nyaralást az idén már nem vele tervezi.

 

Kép forrása: Pinterest

Oktatás és nevelés területén dolgozom, de minden szabadidőmben írok. Szeretek belesni a hétköznapok függönye mögé és közben keresem az embert, a nőt a jól legyártott álarcok mögött. Néha meséket is írok, de gyakrabban novellákat, cikkeket és apró vicces történeteket.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here