Lady Gaga

Krisztusi korba lépett Lady Gaga –  a 33 éves énekesnő a több mint 10 éves pályafutása során gyakorlatilag stílustörténelmet írt.

 
 

Az utóbbi éveben viszont mondhatni megkomolyodott. Hol vannak már a húsból készült ruhaköltemények és a lehetetlen magassarkú cipőnek nevezett gólyalábak? Az internet szerencsére nem felejt, így bőven szemezgethetünk a különc énekesnő eddigi életéből.

Stefani Joanne Angelina Germanotta (így már érthető, miért kellett a művésznév) mindössze 4 évesen már vidáman ütögette a zongora billentyűit. 13 éves volt, mikor komplett balladákat írt –  de azért, mint minden normális kislány, ő is imádta az Én pici pónim című rajzfilmet.

Talán hihetetlen, de a suliban még ő volt a lány, akit folyton cikiztek. Az osztálytársai nemes egyszerűséggel Nyúlfogúnak hívták. A leggonoszabbak egyébként létrehoztak egy online közösségi oldalt is, “Stefani Germanotta, soha nem leszel híres” néven. Nos, az oldal minden bizonnyal azóta már megszűnt.

A főiskolát egy fél év után otthagyta – pedig nem akárhova nyert felvételt, New York egyik legjobb művészeti iskolájába járt, ahová csak nagyon kevés jelentkező juthat be. Kezdetben még “csak” dalszövegíróként dolgozott: olyan sztárok énekelték el a szövegeit, mint Jennifer Lopez vagy Britney Spears.

2008-ban a Poker Face című számával viszont végre megtörtént a nagy áttörés, a 2010-es a The Fame Monster pedig az egyik legtöbbet eladott album lett a világon. Az énekesnő egyébként nem véletlen hord magassarkút, valójában 155 cm magas. Emellett gyakran látni lehet őt egy lila porceláncsészével is. Elmondása szerint ezt azért hordja mindenhova magával, mert édesanyával gyakran teáznak, és ez otthonos érzetet ad számára.

Eredeti hajszíne barna, de a többség eddig inkább csak platinaszőkén láthatta. Állítólag a sok festék annyira megviselte a haját, hogy az egy idő után extrém módon hullani kezdett – így már a sok paróka is új értelmet nyer. Nem mintha a bőrét kímélte volna, testét 14 tetoválás borítja.

Kedvenc mottója: az élet egy előadás. Rajongóit egyébként nagyon szereti, néha bátorító tanácsokkal is ellátja őket. Az egyik ilyen szerint: ha nincsen árnyékod, nem is állsz a fényben…

fotó: Internet

 

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here