Boldog születésnapot Richard Dean Anderson

Bármiből képes volt egy komplett rádióállomást összefabrikálni, a kilencvenes évek nagy kedvence, MacGyver, és jött-ment a Csillagkapuban az időben és térben Jack O’Neill kapitányként a ma 69 éves Richard Dean Anderson. A szőke karakán fellépésű színész gyermekkorában hokijátékos akart lenni, eszébe sem jutott, hogy filmvászonra kerüljön. Ám egy komoly sportbaleset következtében a sportolói álmait fel kellett adnia. Ekkor rockzenekart alapított, majd egy merész döntésnek köszönhetően biciklitúrára ment, és átszelték egész Amerikát.

 
 

1976 előtt, amikor is megkapta az első filmes szerepét, volt utcai mutatványos, sőt zsonglőr is. A General Hospital-ban öt évig játszotta dr. Jeff Webber szerepét.
A Miami Vice-ban Sonny Crockett szerepét is rábízták volna, ám végül Don Johnson kapta meg. 1986-ban jött aztán a MacGyver a levakarhatatlan szerep, ám ezt egyetlen szerepe írt csak felül, a már említett StarGate O’Neill karaktere.
Nagy kedvence a Simpsons család, a rajzolt MacGyvernek ő kölcsönözte a hangját.
Soha nem nősült meg, ellenben olyan híres nőkkel randevúzott mint Teri Hatcher, Lara Flynn Boyle, és még jó ideig viszonya volt Katharina Witt-el is.
Isten éltesse minden idők MacGyver-ét, Richard Dean Andersont!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here