Cipő 3 millió dollárért? Alkalmi vétel…

Hamupipőke óta tudjuk, hogy egy pár cipő sok dolgot képes megváltoztatni körülöttünk… és különben is, egy nőnek soha nem lehet elég pár cipője: hiszen kell egy a sporthoz, egy a szaladgálós napokra, egy a hétvégi buliba, egy a kertbe, egy a…. Na, szóval, cipőből sosem elég.

 
 

De ki mennyit szán rá? Jó kérdés. Van, akinek csupán két-három pár cipője van, de az igényes, kényelmes, és leginkább klasszikus. Mások minden szezonban beszerzik a legdivatosabb, de nem feltétlenül “örökre szóló” lábbeliket, akár több színben is… Nincs aranyszabály, de az biztos, hogy vannak, akik aranyárban is képesek megvenni egy-egy szebb surranót.

A Vissza a jövőbe Martyja által viselt Nike Mag csukából például mindössze száz pár készült, így 28 ezer dollárba került.

1800 dollárért lehetett megvásárolni a Gucci belebújós szőrmecipőjét, amely első ránézésre (na jó, másodikra is…) olyan, mintha viselője két szőke parókát húzott volna a lábára… Mégis akadt rá vevő, de bevallom, nem én voltam!

A Margiela metálfényű belebújós cip… ööö akármicsodáját már 2000 dollárért meg lehet venni, de szintén ennyibe kerül a Gucci szegecsekkel kivert makkos cipője is. A Nike, úgy tűnik, több lábbelivel is jelen van a legdrágább cipők listáján, a Nike Air Force One By Prryya & Chintan’s Couture and Jewelry arannyal és gyémántokkal ékesített cipellője például nem kevesebb, mint 50 ezerbe kerül (mármint dollárba, nem forintba!).

A brit tervező, Alexander McQueen nem fukarkodott sem a szegecsekkel, sem a csipkével és a hímzésekkel: mindent rápakolt egy bokacsizmára, és kiírta rá, hogy ez bizony 4 ezer dollárba kerül. Stuart Weitzman ugyanezt gondolta, csak ő gyémántokkal ütött agyon egy magassarkú papucsot, elnevezte “Diamond Dream”-nek (fontos a marketing, ugye…), fel is ment az ára rögtön félmillióig.

Ha van 60 ezer dollárunk, abból már vehetünk egy menő autót is… de nem sokkal egészségesebb, ha egy autogrammal ellátott Nike Air Jordan 1-et veszünk ugyanennyiért, és elsétálunk benne a… postára? Ha viszont az Óz, a csodák csodája hősnőjének piros, varázslatos cipőjében szeretnénk tetszelegni, a legjobb választás a Harry Winston által jegyzett rubintvörös kis belebújós – mindössze 3 millió dollár az ára!

fotó: https://list25.com/25-most-expensive-shoes-in-the-world/5/

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here