Cserebere – Hagyj minél kisebb ökológiai lábnyomot!

“Nincs egy göncöm sem!”

Mindannyian jegyeztük már meg nagy felháborodásunkban, amikor egy randira, vagy buliba készültünk, és a ruhák tömkelegétől túlcsurdoló szekrényben kotorásztunk. Ugye ismerős a helyzet? Amennyiben magadra ismertél, akkor ez az írás neked szól!

 
 

Egy nemzetközi összefogás  (is) a ruhák újrahasznosítására hívja fel a figyelmet. Ezen kampány ugyan a művészeti és dizájn iskolák részvételét kérte arra, hogy hangsúlyozzák a ruhák csereberéjét, hiszen a programoknak közösségépítő ereje is van, és egy ilyen eseményen az új diákok ismerkedhetnek, a régiek pedig mélyebb barátságot köthetnek egymással. Ezeket az eseményeket érdemes az iskolákon kívül is hangsúlyozni, hiszen ami neked már megunt ruhadarab, az valakinek még egy kincs lehet.

Az egész eseménysorozat – és a Swap September (Csere Szeptember) – lényege az volt, hogy felhívja a figyelmet a fenntarthatóságra, az újrahasznosításra és környezetünk védelmére.

Bátran merem állítani, hogy biztosan vannak olyan kedvenc ruhadarabok a szekrényedben, amiket már annyiszor viseltél, hogy elkopott, ellenben vannak olyan ruhák is, amik inkább impulzus vásárlások voltak –  hirtelen felindulásból döntöttél, vagy éppen egy jó akció fogott meg. Utólag viszont rájöttél, hogy ez a szoknya mégsem a kedvenc fazonodban készült.
Ezeket a cuccokat kerülgetjük általában évekig, mígnem egyszer csak valahogyan megszabadulunk tőlük. Jó esetben akad egy barátnőnk, akinek stílusban és méretben is a tökéletes darab.

Ezért  arra biztatlak titeket, hogy nézzetek körbe a ruhásszekrényetekben, vegyétek ki azt a 10-15 ruhadarabot, amit már vagy két éve nem viseltetek, és szervezzetek össze a barátnőitekkel egy estét, ahol el tudjátok csereberélni ruháitokat. Jó szórakozást kívánok hozzá!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here