Egy jó rettegés nyaralás helyett? Mutatjuk hova utazz!

Haunted house with dark scary horror atmosphere

Napsütés, koktélok, nevetés, esetleg sípályák, forró csoki… ha valaki egy kellemes hétről álmodik, általában efféle dolgokra vágyik. De biztos akadnak olyanok is – bár minden bizonnyal kisebbségben vannak – akik rettegést, borzongást, ijedtséget hajhásznak kikapcsolódás gyanánt… Nos, nekik is tartogat a világ klassz helyeket!

 
 

A dél-Floridai Riddle Ház például egy igazi kísértetház. A Riddle család utolsó alkalmazottja, Joseph, a padláson akasztotta fel magát. Valószínűleg nem csípte a pasikat, mert nekik folyamatosan megjelenik és kísért a szelleme, míg a nők bátran felmehetnek a padlásra, őket békén hagyja. Egy csomó fura sztori kering a házzal és a szellemmel kapcsolatban, leginkább az, hogy a padlásról rendszeresen bútorok tologatásának zaja hallatszik. Joseph ezek szerint nemcsak a pasikat, de a berendezést is utálja…

A temetők ijesztőek. Éjjel és nappal is. De azért főleg éjjel. A legtöbb temető körül kerítés és kapuk is vannak, melyeket éjszakára bezárnak, hogy elkerüljék az átjárást. Egyesek ugyanis megvesznek azért, hogy az éj leple alatt bejussanak egy-egy sírkertbe. A kansasi Skull városkája melletti temetőről azt tartják, hogy még II. János Pál pápa sem akart átrepülni felette, amikor Amerikában járt – nem véletlenül, hiszen a legenda szerint a temető a pokol egyik kapuja: itt található a pokolba vezető lépcsők egyike. A temetőt őrök vigyázzák, és elkergetik onnan a turistákat – nem tudni, hogy azért-e, hogy nehogy belépjenek, vagy esetleg azért, hogy megóvják őket a gonosztól.

A Byberry kórház sem egy vidám hely. 1907-ben épült, és 1960-ig mintegy 7000 pszichiátriai beteget “emésztett fel”. 1990-ben aztán végleg bezárták. Az ott “kezelt” betegek gyakorlatilag olyan rettenetes tortúrának voltak kitéve, mint a náci haláltáborok áldozatai. A gondozók kegyetlenül bántak a bekerülőkkel, például érzéstelenítés nélkül csináltak végig teljes fogászati kezeléseket, vagy hagyták, hogy a lakók egymást terrorizálják, meggyilkolják – elmondások szerint többen látták, hogy a gondozottak testrészekkel játszanak.

A kambodzsai tömegmészárlás múzeum legalább olyan rettenetes hely, mint Európában a haláltáborok. A vörös khmer rezsim (nevükben a vörös a baloldaliságra, a khmer Kambodzsa domináns etnikai csoportjára utal) közel 3 millió áldozatot követelt, jobbára értelmiségieket – a vezérek a földműveseket életben hagyták, hiszen szükségük volt ételre… A bebörtönzöttek nem beszélhettek, csak akkor, ha megengedték nekik, nem sírhattak kínzás közben, és minden szabályt be kellett tartaniuk, amit csak kitaláltak számukra – csoda hát, hogy szinte várták a halált? A múzeum rettenetesebbnél rettenetesebb fotókkal illusztrálja a pokoli éra tombolását.

Nos, a rettenetes helyek listáját lehetne folytatni a végtelenségig, de inkább talán keressünk valami kellemes, napsütötte helyet erre a nyárra…

fotó: internet

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here