Egypercesek – Engedd, hogy ítélkezzenek!

 

 
 
Mindenki annyit tud elfogadni, megérteni mások gondjaiból, amennyit maga is megélt. Ritkán érezzük át a másik valódi szenvedését, ami nem baj, hiszen mindannyian különbözők vagyunk. Ami egyiknek tragédia, a másiknak könnyű legyintés. Ezért hagyd, hogy mások megítéljenek! Neked nem lesz nehezebb a véleményük által. Könnyebb sem. Az ő tükrük, az ő tűréshatáruk máshol van. Hallgasd meg bátran őket, mert kihallatszik majd minden szavukból saját keserűségük. Ha bántanak, gondolj arra, mennyire szenvedhetnek belül. Emiatt képesek kifelé ezernyi szurkálódásra. Nehéz elfogadni, hogy sok olyan helyzet van az életünkben, amelyet mi nagyítunk fel. Még nehezebb elkerülni ezeket.
Hadd mondják, nekik mi a jó vagy fontos! Szemükbe nézve megtapasztalhatod, hogy sokan lehajolnak egy tiszta kavicsért, mások meg a ragyogó gyémántot sem veszik észre a homokban. Ez így van jól. Kincset keresni csak azzal lehet, aki találni is akar.
Oktatás és nevelés területén dolgozom, de minden szabadidőmben írok. Szeretek belesni a hétköznapok függönye mögé és közben keresem az embert, a nőt a jól legyártott álarcok mögött. Néha meséket is írok, de gyakrabban novellákat, cikkeket és apró vicces történeteket.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here