Egypercesek – Lehetek olykor gyenge is

Sokára tanultam meg, hogy erősnek lenni nem mindig lehet. Hagyni kell, hogy sírjunk, haragudjunk és csalódjunk. Hosszú ideig tartott, amíg elhittem, hogy akkor is szerethető vagyok, ha kiabálok, vagy ha undok vagyok.
Erőmet abból nyerem, hogy elfogadom sebezhető énem. Nem vagyok tökéletes, nem is lehetek, de hibáimmal együtt kerek az én történetem. És ha jön valaki, aki életem repedt tükre mögött meglátja a fényt, akkor megértem, ő az, aki bátran mer szeretni. Nem fél kockáztatni. Ha majd elém áll tiszta tekintettel, megnyugszom, lám megérte.
Kezemet felé nyújtom, és szívem titkos ajtaját kitárom. Hangtalan lesz, mert az évek megolajozták a régi zsalut. Aki meg be akar jönni, így is észre fogja venni, hogy bentről hívogatja lelkem finom melege.
Oktatás és nevelés területén dolgozom, de minden szabadidőmben írok. Szeretek belesni a hétköznapok függönye mögé és közben keresem az embert, a nőt a jól legyártott álarcok mögött. Néha meséket is írok, de gyakrabban novellákat, cikkeket és apró vicces történeteket.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here