Férfiak, akiket utálunk

“Az érzelmileg elérhetetlen…Tehetsz bármit, nem tud vagy nem akar szeretni, és mindezt magyarázhatod a gyerekkorával, a szigorú és dicsérni képtelen apjával, a lényegen nem változtat.”

No, akkor jöjjön ez a lista:

 
 
  1. Az érzelmileg elérhetetlen…Tehetsz bármit, nem tud vagy nem akar szeretni, és mindezt magyarázhatod a gyerekkorával, a szigorú és dicsérni képtelen apjával, a lényegen nem változtat. Te gyötrődsz, ő meg értetlenül pislog, mert semmi baja, csak épp nem lobog benne a szenvedély lángja. Mondjuk, pislákolhat, de ezt nem szoktuk díjazni.

  2. A lusta. A legrosszabb fajta, mert kéreti magát, elvárja, hogy megértsd, hogy fáradt, de nem tesz semmit. Mindig kedvetlen, bár lehet kedves olykor, azért fél évig nem cserél ki egy villanyégőt, mert annyi dolga van a munkahelyén, hogy nem ér rá.
  3. A válogatós. Neki aztán mindegy, hogy főzöl vagy rendelsz, egyik se a fogára való. Neki csak az jó, amit valaha a menzán evett, vagy amit anyukája és a keresztanyja unokatestvérének a nagynénje főzött kb. Krisztus előtt 200-ban. Soha nem elég sós, édes, amit te készítesz, de amit az étteremben kap, az meg minimum mérgezett, koszos vagy beleköpött a pincér. Jobb esetben csak rálehelt.
  4. Az anyámasszony katonája. Fél mindentől legfőképp az anyjától, de a főnökétől is, és soha egyetlen egy alkalommal nem meri kimondani a véleményét. Inkább nyel, és otthon pampog, vagy szitkozódik. Azt is magában, mert a feleségétől is tart, pedig azért vette el, hogy anyja helyett anyja legyen. És lám így is lett. Szóval retteghet kedvére továbbra is.
  5. A túl magabiztos. Bár a társaság közepe, viccein dőlnek a barátok, de egy idő után fárasztó, mert azt hiszi, hogy az élet színpadán ő a legjobb stand up-os. Kezdetben még imponál határozott fellépése, de amikor rájössz, hogy ez rejtett agressziót takar, menekülőre fogod.
  6. Az érzékeny. Jaj, erről álmodozunk addig, amíg meg nem kapjuk. Mily csodás együtt sírni vagy érzelegni egy kivert kutya sorsán, vagy zokogni a naplementén, esetleg segíteni mindenkin, aki az utunkba kerül. Nem is lenne ezzel a baj, ha nem sírná el magát egy csecsemő láttán, vagy nem jönne ki a moziból piros szemekkel egy romantikus filmről, amelyen csak a nők érzékenyülhetnek el kedvükre.
  7. Az ápolatlan. Talán mondanunk se kell, hogy a kétnapos póló nem az igazi, a dezodorok pedig ne védjék 48 órán át, inkább találja meg a fürdőszobát, és zoknit, alsót is cseréljen naponta, arról nem beszélve, hogy a heti egyszeri hajmosástól nem lesz dúsabb a koronája, zsírosabb azonban mindenképp. A törölközőjét, köpenyét ne havonta cserélje, és ne dőljön be annak a látszatnak, hogy egésznapos munka után szex előtt nem kell lefürödni, ugyanis a filmekben se szoktak.
  8. Az elégedetlenkedő, aki beleköt az élő fába is… Az egyik legborzalmasabb fajta, mert soha nem lehet neki senki elég jó. Még az is zavarja, ha nap keletebben kel fel, mint előző reggel. De a sok autós, gyalogos mind ellensége, és ha tehetné, tisztára sepertetné az utakat, amerre jár. Ezt a típust zavarja fény, a sötét, a meleg, a hideg, a kicsi, a nagy, egyszóval MINDEN!
  9. A hazug. Mindig minden pillanatban képes rá, ezért sose tudjuk, csak másoknak lódít, vagy nekünk is. A csillagokat is képes szavaival eltüntetni. Nem emlékszik arra, kinek mit hazudott, ezért folyton magyarázkodik, és a végén belebukik. Lúzer. Van a mesterfokra fejlesztett hazudozó is, hozzájuk szoktunk menni feleségül, érte hagyjuk a másikat, vagy épp miatta ugranának kútba, de hamar rájövünk, hogy egy szavát se lehet komolyan venni.
  10. A pipogya. Semmit nem tud elintézni, mindent a párjára hagy. Megszokta, hogy anyuka a levest is megfújja helyette, így életképtelen lett. Sose fog talpra állni, mert nem ismeri a kifejezést, és inkább arra törekszik, hogy kiszolgálják. Emiatt könnyen zsarnokká válhat, hogy leplezze, gyenge és nem hajlandó döntéseket hozni.

11. És kit nem utálunk? Az álmaink lovagját, aki nem létezik. A sztárokat, akikről semmi valósat nem tudunk. A mindig elegáns és mosolygós színészeket, énekeseket, akik nem járnak vécére, nem dobálják szanaszét a holmijukat és öltönyben alszanak. A rockerek bőrszerkóban.

Vagy azokat, akik rajonganak értünk, elkényeztetnek, a tenyerükön hordoznak, ajándékokkal halmoznak el, és ágyba hozzák a kávét. Még szóba jöhetnek a vicces, intelligens pasik, akik sármosak, lehengerlőek, nem néznek más nőkre, csak mértékkel féltékenyek, kifolyik fülükön a tesztoszteron és a mozivászonról kacsintanak ránk. Vagy a Netflix egyik sorozatában bámulnak ki a filmből egyenesen a szemünkbe.

Oktatás és nevelés területén dolgozom, de minden szabadidőmben írok. Szeretek belesni a hétköznapok függönye mögé és közben keresem az embert, a nőt a jól legyártott álarcok mögött. Néha meséket is írok, de gyakrabban novellákat, cikkeket és apró vicces történeteket.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here