Fiús lányok van egy jó hírünk!

Hidd el: nem jársz rosszul, ha fiús lánynak teremtett az ég. A látszat ellenére behozhatatlan előnyöd van alfanőstény társaiddal szemben.

 
 

Ha jól sejtem, általános iskola felső tagozatban te voltál a lány, aki szentül meg volt győződve, hogy ő sosem fog kelleni senkinek. Aztán gimi végén és érettségi után valami megváltozott: az állítólagos fiúbarátaid félreérthetetlen jelzéseket tettek, te meg csak kapkodtad a fejed. Jogosan vetődik fel benned a kérdés: ugyan miért te kellenél nekik, ha ott van száz másik bombanő, akik valószínűleg már eleve magassarkúban születettek?

Nyilván sokszor kénytelenek vagyunk sztereotípiákban beszélni, pedig nincs teljesen fiús lány, vagy 100% nőies nő. Átmenetekről beszélhetünk, csak valaki közelebb ül a libikóka közepéhez, mint a széléhez. Jómagam inkább a fiús lány oldalon csücsülök, de nem egészen a szélén. És teljes bizonyossággal mondhatom, hogy ez a legjobb, ami csak történhetett velem. Ebbe persze jó eséllyel besegített az is, hogy egy öcsém és egy bátyám van.

Na de lássuk azokat az előnyöket! Ami biztos, hogy nem fogod elcseszni a pénzed drága ruhákra és kiegészítőkre. Értetlenkedve nézed, hogy képesek a barátnőid a fél fizetésüket otthagyni egy táskáért, mikor abból a pénzből egy kisebb utazás is vidáman kijönne.

Teljesen más dolgok kötnek le. Imádsz mindent, ami tudomány. Annyira, hogy legszívesebben egyszerre lennél kémikus, csillagász és régész. A világ túl érdekes hely ahhoz, hogy csak a parfümreklámokig jusson el a figyelmed. Értetlenkedve nézed, hogy lehet egy sminkes youtubernek többszázezer feliratkozója. Ami pedig végképp homály: hogy van a többi lánynak ideje és energiája arra minden áldott reggel, hogy úgy nézzen ki, mint egy hercegnő? Hánykor kelnek? 5-kor? Te legalább nyugodtan alhatsz tovább.

Velük szemben neked csupán annyi elvárásod van magad felé, hogy naponta lezuhanyozz, meg heti 2-3-szor hajat moss (de már az is fáj). Nem érted, más lányok miért vesznek meg olyan drága cuccokat, mint például egy hajvasaló. A szőrtelenítés esetedben hogy, hogy nem kimaradozik, télen amúgy sem látja senki. A körmeid jók úgy, ahogy a természet megalkotta, nem kell rá foszforeszkáló csillám, vagy démoni vörös lakk. Elszörnyedve nézed, mások miféle procedúrát szenvednek végig sminkelés címszó alatt. Alapozás, korrektor, szájkontúr, szemhéjtus. Persze neked is megvan a gyűjteményed, de csak azért, mert a rokonoktól 10 éve ezt kaptad karácsonyra.

Haj. Három verzió lehetséges. Megtalálod a fésűt, és szép hajjal mész be dolgozni. Nem találod meg, és jöhet a jól bevált szoros lófarok-módszer. Nem érdekel az egész, és levágatod rövidre. Nem aggódod túl a dolgot.

Főleg, mivel a fiús lány és a ronda lány közé nem lehet egyenlőségjelet tenni. Ennek az lesz az eredménye, hogy ha egyszer véletlenül kicsíped magad, garantáltan minden szem rád szegeződik. Nem feszengsz a súlyodon, eszedbe sem jut magadtól megvonni a jó kis csirkepörit, ne adj’ isten lecserélni valami íztelen salátára. A kocsmában simán leiszod a fiú barátaidat, és nem holmi koktélokkal, hanem gyakorlatilag minden mással.

És hogy miért szeretik ezt a férfiak? Mert ezek a nők általában erősek. Sokkal könnyebb közös témát találni, lévén, hogy nem csak a divatról meg a leárazásokról tudsz csevegni. Nem kényeskednek, lazán, és olyan humoruk van, hogy bármelyik megmondós pasi elbújhat mögötte. És mivel ezek a nők mégiscsak nők, ott lesz a kémia is.

Úgyhogy tudd, hatalmas szerencséd van, a fél férfipopuláció a lábaid előtt hever. Természetesen vannak, akik kifejezetten a nőies nőket szeretik – de azzal neked nincs sok dolgod. Bőven van miből válogatnod.

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here