Gyermekről álmodom

 Mindig határozott elképzelésem volt arról, miként akarom élni az életem. Ezek persze örökösen ütköztek mások-és a társadalom nézeteivel, de sosem szerettem és akartam megfelelni az elvárásoknak.

Már kiskoromban eldöntöttem, hogy a munkájában sikeres, egyedülálló, erős nő akarok lenni, és ha ezt megvalósítottam, csak utána következhet minden más. Különösen sosem vágytam gyerekre, hiszen ahhoz túlságosan pörgős személyiségnek tartom magam. Imádok utazni, folyton mozgásban lenni, és erről őszintén szólva nehezen mondanék le. Hogy önzőn hangzik? Az is.

 
 

Barátnőm velem ellentétben kiskorunk óta arról álmodozott, hogy anya lehessen. Mindig is fiatalon szeretett volna szülni, és ez meg is adatott neki. Majdnem két évtizedes barátságunk révén, megtiszteltetésemre engem választott kislánya keresztanyjának. Annak ellenére, hogy nekem egyelőre nincs ilyesféle ambícióm, szeretem a gyerekeket, az övét pedig különösen.

Egyik nap felhívott, és a hangja alapján feltehetően napok óta alig aludhatott a fogzó gyerkőc miatt. A vonal másik végén én is elég gyűröttnek hangozhattam, mert ugyan próbálok egyensúlyozni a munka és a tanulás között, jóformán már a napok is egybefolynak. Miután mindketten kipanaszkodtuk magunkat, ő a végén hozzátette, hogy minden álmatlan éjszaka és belefektetett energia százszorosan megtérül, hiszen az a feltétel nélküli szeret, amit a kislánya ad számára, az felbecsülhetetlen. Öröm volt ezt hallani, de mégsem értettem igazán, viszont valamiért folyamatosan csak ez járt a fejemben.

Aznap furcsa álmom volt.

Éjjel 1 óra, és elfolyt a magzatvizem. Te jó ég, szülni fogok! Fogalmam sincs, sőt bele se merek gondolni mekkora fájdalommal fog mindez járni. Mások hogy a fenébe csinálják? Fel lehet erre egyáltalán készülni?
A következő pillanatban a baba már ott is van a kezemben. Ahogyan fogom a pici, törékeny kis testét, a szemeim könnybe lábadnak. Hirtelen elfogott egy eddigi ismeretlen, de gyönyörű érzés.
Felébredtem. Ahogy az ilyenkor lenni szokott, csak ködösen tudom felidézni az élményeket. Követni is nehéz volt, ugyanis szó szerint egyik eseményből csöppentem bele a másikba, de az biztos, hogy sosem volt még részem ilyen intenzív, csaknem valós érzéseket generáló álomban, mert reggel még sokáig szinte éreztem a gyerek hiányát. El is meséltem barátnőmnek, aki szerint babával álmodni két jelentéssel bírhat: valami újnak a kezdete vagy pedig tudat alatt gyereke vágyom.

Vagy egyszerűen önző, kalandvágyó, törtető lényem többre vágyik a felszínes elképzeléseinél? A megtervezett utamról ugyan nem kívánok letérni, de lehet be fogok egy éles kanyart venni, ha a sors úgy hozza.

#nemkoronavírus
A MyMirrornál az induláskor úgy döntöttünk, hogy szórakoztatni fogunk. Azóta a világunk kifordult sarkaiból és tudjuk, hogy a vírus okozta sebek nehezen gyógyulnak majd. A mi küldetésünk azonban nem változott.
Most is megpróbáljuk a bezártságunkat vidámabbá, elviselhetőbbé tenni. Ezért azokat a tartalmakat amelyek nem tartalmaznak információt a koronavírusról #nemkoronavírus jelöléssel látjuk el annak érdekében, hogy azokat, akik kerülik a vírussal kapcsolatos tartalmakat így is megnyugtassuk, hogy abban a cikkben nincs szó erről. Együtt túl leszünk ezen az időszakon! 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here