Hormonmentesen

Vannak női témák, melyekről nem hogy nem szeretsz beszélgetni, de egyenesen gyűlölsz szembenézni velük. Próbálod elhitetni magaddal, hogy az élet legnagyobb fájdalma egy rosszul felkent szempillaspirál – de pontosan tudod, hogy ez nem igaz.

 
 

Ha valamire kíváncsi vagy (és hát miért ne lennél?) Bugyifalvával kapcsolatban, kinek mondod el? Édesanyádnak biztos nem. Barátnők? Szerencsésnek mondhatod magad, ha ilyen jó viszont ápolsz valakivel. A nőgyógyásznál nyugodtan rákérdezhetsz bármi hülyeségre, csak a válaszhoz oda fogja biggyeszteni, hogy 15 ezer lesz.

Akik szeretik kínozni magukat, azokat elmerülnek a gyakorikérdések.hu nevű, már-már legendás oldal mocsarában. Ha viszont komolyabban érdekelnek az intim női kérdések, akkor vess egy pillantást Janka hormonmentes csatornájára.

Emlékszem az első szexuális felvilágosítás órára még általánosból. Jött a védőnő a klasszikus fehér köpeny szerelésében (ami nyilván megteremtett egy bensőséges hangulatot) és felsorolta az összes védekezési lehetőséget. A végére félig viccesen, félig komolyan hozzátette, hogy nyilván az a legbiztosabb, ha nem szexelünk. Mondanom sem kell, mennyire megjött a kedvünk az entyempentyemhez – a srácok akkoriban még Transformers-es babákkal játszottak, mi meg a körmünket lakkoztunk mindenféle undorító színnel. Kicsit olyan ez, minthogy még mindig Kőszívű ember fiait olvastatnak 13 évesekkel.

A hormonmentes csatorna azért is jó, mert kitér arra is, hogy a szex bizony jó, és nemcsak azért műveljük, mert szeretünk veszélyesen élni. Inkább ezt vetíteném le, minthogy minimálbéres védőnőkkel ijesztgessem a fiatalságot: a lány olyan hétköznapi nyelven beszél, mintha közvetlenül a barátnőd lenne. Szerencsére nemcsak hobbivlogger, valóban szakmabeli.

Ettől függetlenül ha van egy lányod, akinél már érik a téma, nyugodtan mutasd meg neki a csatornát – egy videóból többet fog tanulni, mint 2 biológia tankönyvből. Felmerülnek továbbá olyan témák is, melyeket úgysem mernél mástól megkérdezni. Egy baráti grillpartin legalábbis nem valószínű, hogy bedobnál egy “hogyan legyen még jobb orgazmusom?” témát, (bár lehet, hogy nagy sikert aratna), de legyünk őszinték: többségünkre igenis ráférne pár tipp.

Ugyanígy azt sem mernéd megkérdezni, hogy miért nyögünk szex közben, vagy hogy mások alapjáraton hogyan is maszturbálnak. Nagyon szimpatikus, hogy valaki a szexet érthetően, viccesen magyarázza el, nem tudományos köntösbe csavarna, esetleg úgy lefestve, mintha az valami 8. főbűn lenne. Ami meg aztán pláne magas intelligenciára vall: simán beleáll társadalmi kérdésekbe is: lehet-e nyilvánosan szoptatni, esetleg mi a helyzet a nagy korkülönbséggel?

De hogy ne csak dicsérjem: Janka stílusa számomra kissé kimért, furcsán beszél. Ezt persze a kamera is okozhatja, a női vloggerek általában nem nyomják azt a laza-jófej stílust, amit a férfiak (pedig de szép is lenne). Persze az is lehet, hogy csak én néztem az utóbbi időben túl sok Radics Petit.

Az viszont önmagáért beszél, hogy a termékenységtudat oktató lány mindössze 9 hónap alatt 67 ezer feliratkozót csábított a csatornájára. Ez magyarországi viszonylatban elképesztő szám, úgy, hogy nem zenei csatornáról vagy paródiavideókról beszélünk. Ilyenkor legalábbis mindig felcsillan bennem a remény, hogy vagyunk még páran, akik szeretnének tájékozódni és kulturálódni.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here