Igaz történetek – Egy IGAZI meglepetés Valentin-napon

A jó meglepetés az, ami igazán nagyot szól. Annak is, aki kapja, annak is, aki adja. Míg sok halandó lélek virágot meg csokit kap, esetleg szívecskés lufikat, meg elviszik vacsorázni, én igazán rendes meglepetésben részesültem Valentin-napon. A kis, puha nők bizonyára olvadoztak a tulipánoktól, amikkel a Lidl elhalmozott bennünket, vagy épp majszolták a bonbonokat, én azonban fényes szerda délután, annak is a kellős közepén egy ismeretlen úrtól egy puskát ábrázoló képet kaptam. Mielőtt a szemem kikerekedett volna, és kirobbant volna belőlem a nevetés, jött az üzenet:

 
 

„Szia, Hilda drága! Szeretettel küldöm Neked a snyper puska változatot, amit 73-ban hét hónapig használtam Szolnokon a kiképzés alatt. SVD Dragunov öntöltő puska. Cal:7.32*54R. Szép napot kívánok Neked. „

Itt jött még kismillió emoji, köztük a ma magyar zászló és szívecske is.

Na, ezt überelje valaki! Annyira nevettem, hogy először szóhoz se jutottam, mert elképzeltem a küldő motivációját. Mit elképzeltem, egy frászt, próbáltam megfejteni. Kinek kellenek ma szép szavak, kedves megszólítások vagy uram bocsá’ versek, ha megtudhat pár adatot egy öntöltő fegyverről!

Azért ezek az információk létszükségesek, akkor is, ha csak információt akart velem közölni, de ha szimplán udvarlásnak szánta, vagy mi a rossebbnek, akkor pláne. Vártam egy ideig, próbáltam megemészteni a dolgot, mert kaptam én már cifra üzeneteket idegenektől, intim testrészeket ábrázoló fotókat, amelyek arra vártak, hogy ámulatba ejtsenek, de bevallom, puskát egy se mert küldeni. Most azonban megtörtént, és ne higgye a kedves olvasó, hogy ez valótlanság!

Gondoltam, csak megkérdem udvariasan, mi végre gondolja az úr, hogy ily módon felkeltheti az érdeklődésemet. Meg is tettem. Azt válaszolta, hogy bocsánatot kér, összetévesztett mással, akit érdekelt. Mármint a puska… No, ez volt ám a frappáns válasz! Az eredeti üzenetben benne volt a nevem, ami úgy látszik, mégiscsak tévedés lesz, de  léteznek nők, akiket mindenképp érdekel egy puska, amelyet hét évig használtak. Hogy melyik a viccesebb, nem is tudom, egy biztos, jókedvem lett tőle. Már csak azt bánom, hogy nem kezdtem alaposabban kifaggatni az urat, hátha még többet megtudhattam volna a fegyverről.

A virágokat meg ott egye a fene, elhervadnak, a csoki pedig hizlal. A fránya lufik sajna előbb-utóbb leeresztenek… Jól van ez így…Most mondja valaki, hogy régiek „mily szépen” tudtak udvarolni, bezzeg a mai fiatalság, aki csak a telóját nyomkodja! (És ide rakhatnék jópár vigyorgó fejet, mert nekünk nőknek semmi se jó!)

 

Kep forrása: Pinterest

Oktatás és nevelés területén dolgozom, de minden szabadidőmben írok. Szeretek belesni a hétköznapok függönye mögé és közben keresem az embert, a nőt a jól legyártott álarcok mögött. Néha meséket is írok, de gyakrabban novellákat, cikkeket és apró vicces történeteket.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here