Igaz történetek – Kihallgatott beszélgetések

Kedvenc sztorigyűjtő helyemen ülök. Szombat, fél egy, a plázában az is ebédel, aki máskor megelégszik a fénnyel.

Szemben velem egy tinipár ül, természetesen telefonnal a kezükben esznek, beszélgetnek, de egymásra sem néznek. Én annál jobban rájuk, puszta unalomból. A lányra azért figyelek fel különösen, mert  hangosan, mindenféle divatos szlenggel ecseteli, hogy ő teljesen elégedett magával. Ritkán hallani ilyesmit, ezért érdekelni kezd.
– Nézem magam reggel is a tükörben és látom, baromi jó nő vagyok. Jó a lábam, a fenekem meg jobb, mint Kim Kardashiané.
Nem ítélkezem, a szám nem, hogyan is tenném, de a szemem igen. Az kikerekedik. Átlagos lány, semmi extra, a fenekét nem látom, azon ül. A haja vége töredezett.
A fiú lassan, nem teljesen tiszta tudattal kipillant a virtuális térből:
– Norbi szerint fogynod kéne – jegyzi meg.
Norbi?
És beugrik. Ja, a fittness guru, akinek mindenki kövér. Próbálok nem mosolyogni, de legszívesebben figyelmeztetném, hogy neki most vége, hazafelé egy kis utcában majd „legyilkolja” a lány.
Nem messze, alig egy méterre tőlem egy korosabb pár. Veszekednek. A téma nem szokványos: a nő nem hozott fogpiszkálót. Igen, oda, a pláza kiülős ebédlőjébe!
A férfi majd felrobban. Pirosló fejjel szitkozódik, mert mint mondja, a nő dolga az említett eszközről való gondoskodás. Annyira dühös, hogy nem ügyel a szavaira, sem azok súlyára. Már többen feléjük fordulnak. Ő semmit nem vesz észre, de azt pontosan tudja, hogyan kell tőr nélkül ledöfni egy nőt nyilvános helyen.
És kimondja, amit a média sugall neki:
– Látod, nem véletlenül mondja Norbi, hogy a nőket el kell hagyni. Nem csak kövérek, hanem még az urukra sem figyelnek.
A nő meg se lepődik, feláll, megrántja a vállát, és elviszi a műanyag maradványokat a szemeteshez.
Megáll a kezemben a villa. Aznap másodszorra hallom, hogy valaki Norbit emlegeti. Véletlen lenne? Nem hinném. Most merje valaki állítani, hogy a média nem nem folyik bele még az olyan egyszerű hétköznapi tevékenységeinkbe is, mint az ebéd!

Ha már a nők a fogpiszkálóról sem tudnak gondoskodni, mivé fajul a világ?fotó: Pinterest

 
 
Oktatás és nevelés területén dolgozom, de minden szabadidőmben írok. Szeretek belesni a hétköznapok függönye mögé és közben keresem az embert, a nőt a jól legyártott álarcok mögött. Néha meséket is írok, de gyakrabban novellákat, cikkeket és apró vicces történeteket.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here