Kirk Douglas

2019. december 9-e. Iszur Danyielovics Gyemszkij betöltötte a 103. életévét. Már ez sem lenne mindennapi hír, pláne, ha hozzátesszük, hogy neje is túl van már a 100-on! De, hogy kiről is van szó valójában? Kirk Douglasről és Anne Buydensről. 

 
 

Az orosz felmenőkkel büszkélkedő, de már Amerikában született színészóriás 103 éve látta meg a napvilágot. 1916-ban, pár hónappal a születése előtt nyitották meg a világ első szupermarketjét, és vetették be az első háborús tankot a fronton. Kirk Douglas átélt két világháborút, élt szegénységben és ünnepelt filmsztárként is. Volt katona, birkózó és kitűnő tanuló. Eltemetett egy gyermeket a négyből… és egy stroke után újra megtanult beszélni.

 

Hogy mi minden fér bele egy évszázadnyi életbe és 65 évnyi házasságba? Az “egészségben, betegségben, jóban, rosszban, gazdagságban és szegénységben” biztosan. Sőt, már a “holtomig vagy holtáig” is valószínűnek látszik. Fellángolás és kiégés, csakazértis szövetség és lapos hétköznapok… szépségek és szomorúság. Születés és temetés. Megbocsátás és bocsánatkérés. Isten éltesse a vaslakodalmukat is megért párt, és tartsa meg még sokáig Kirk-et és Anne.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here