Különleges hotelek világszerte

Tokióban gondoltak azokra a könyvmolyokra is, akik esténként nem tudják letenni az éppen aktuális kedvenc regényüket… A hotelszobában egy hatalmas könyves szekrény egyik polcán helyezték el az ágyat. Az első “könyes hotel” Ikebukuro-ban nyílt 2015-ben, és olyan népszerű lett, hogy azóta hat másik helyen is megtalálható Japánban.

 
 

Aki szívesebben aludna egy tündérkertben, annak el kell utaznia Svédországba. A Norrqvarn hotel olyan, mintha egy mesekönyvbe lépne be az ember – a megfáradt turista egy óriási mérges gombában vagy éppen egy göcsörtös fa tetején kialakított szobában hajthatja álomra a fejét.

Az amszterdami Daruhotel üzemeltetői kétszer álltak sorban, amikor az adrenalint osztogatták. A 45 méter magas, üzemen kívüli daruban három szobát alakítottak ki, jacuzzival és bungee jumping lehetőséggel. A full panorámás szálláshelyre üveglift repít fel – aki már itt szédül, jobb, ha máshol pihen meg!

Mint ahogy egy daruról, úgy valószínűleg egy vetőmag silóról sem éppen az jut eszünkbe, hogy de jó lenne eltölteni ott egy éjszakát. Pedig a kilenc óriási, kör alakú, fényes ezüst színű siló valóban hotelként üzemel: a Silo Stay az új-zélandi Christchurch egyik szokatlan szálláshelye. Minden egyes gabonatárolóban van konyha, szoba, és fürdőszoba is. Az ágyból csodálhatjuk a csillagokat, a meleg hónapokban pedig bekapcsolhatjuk a légkondit.

A chilei őserdő mélyén aludni már eleve egy különleges élmény lehet– pláne, ha egy vulkánban szállhatunk meg. A hobbit-ház kinézetű, vadszőlővel befuttatott vulkán nem természetes, hanem ember-alkotta, tehát teljesen veszélytelen.

 

A tetején még vízpárát is lövellnek, hogy úgy tűnjön, hogy egy valódi, működő vulkánról van szó. Hogy teljes legyen az élmény, a turisták egy kötélhídon közelíthetik meg a chilei Montana Magica Lodge-t.

Fotó: Internet

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here