Máxima királyné tökéletes élete

Királynénak lenni talán még a mesékben sem fenékig tejfel, a való életben pedig biztos, hogy nem egy laza álommeló. A holland király felesége, Máxima, azaz Máxima Zorreguieta Cerruti minden bizonnyal alá tudná ezt támasztani.

 
 

A spanyol, baszk és olasz családból származó nő Argentínában tanult közgazdaságtant, majd 1996 és 2000 között New Yorkban és Brüsszelben dolgozott különböző bankokban. Ekkoriban ismerte meg Vilmos Sándort, a herceget, akit hazájában csak Prins Pils-nek, azaz Sörhercegnek csúfoltak, mert nagyon szeretett inni és bulizni (egyszer részt vett egy vécécsésze-dobó versenyen is, amit azonban később megbánt). Egy partyn ismerkedtek meg, Máximának azonban fogalma sem volt, hogy az Alexnek bemutatkozó jópofa férfi a holland trónörökös. A herceg három hét múlva fedte fel kilétét, amikor már dúlt közöttük a szerelem.

Máxima a hollandoknak azonban nem volt annyira szimpatikus, mint magának a hercegnek, ugyanis apja miniszter volt az argentin katonai diktátor rémuralma idején. Az ara azonban tudta, mitől döglik a légy, azaz, mitől lágyul meg a hollandok szíve. Hihetetlen gyorsasággal megtanulta a nyelvet, és eljegyzésük bejelentése alkalmával már így szólt a néphez.

Az esküvőt 2002. 02. 02-én tartották (amelyre a menyasszony nem hívhatta meg az apját, az előbb említett politikai okokból), és minden bizonnyal fontosak számukra a számok és a nevek is, hiszen mindhárom leányuknak A-val kezdődő neveket adtak. Máxima a sok hivatalos teendővel járó kihívás mellett magánéleti nehézségekkel is küzd: szeretett, pszichológusként dolgozó Ines nevű húga, legkisebb leánygyermekének keresztanyja 33 éves korában öngyilkosságot követett el. A nagy távolság ellenére Máxima jó kapcsolatot ápolt húgával, így különösen nagy veszteség volt számára a nő halála.

fotó: Internet

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here