Megcsaltak, megcsaltalak…

Vajon miért hisszük, tapasztaljuk, hogy a férfiak könnyebben lépnek félre? Biztosan így van ez? Elég jó indokuk van új vizekre evezni?

A klasszikus ok a szex?

Merthogy a férfiak más igényekkel bírnak, legalábbis ezt hisszük. Vágynak az újításokra. A nők egy része viszont nem, és egy bizonyos idő elteltével nyűgnek érzik a hancúrozást. A fejfájást és a fáradtságot biztosan a szex hárítására találták ki, gondolja a legtöbb nős pasi. Ennyire egyszerű lenne?

Sokan vallják, hogy nem csoda, ha a férfi más nőhöz megy, hisz otthon nem kapja meg, amit akar. Tényleg így van ez? Csak ekkor kacsingat kifelé?

Amikor a nő sorozatosan és egyre gyakrabban mond nemet, okkal történik.
Elgondolkodott-e már valaki azon, hogyan jutott el idáig a kapcsolat? Mi történhetett a szenvedélyes szeretkezések és a ne most, épp megvan, meg bejön a gyerek és egyebek között? Valamitől megváltozott a nő, és valóban hárít. Ha nem derül ki a probléma eredete, és mindkét fél sértődötten hallgat, akkor valószínűleg bejön a képbe egy harmadik személy.

 
 

Vajon miért csal a nő?

Ne legyünk képmutatóak, a szex miatt is. Az unalom is közre játszik. Csal, mert szeret játszani vagy önmagát különlegesnek feltüntetni. Szereti, ha érdekes és izgalmas, ami szintén elveszik a házasságban. Félrelép, mert alkalma van, mert nem kap figyelmet és bókokat. A nők legtöbbször az érzelmekre hivatkoznak…De közel sem olyan ártatlanok, hogy csak akkor kacsingassanak kifelé, amikor elhanyagolják őket.

A férfiak a szemükkel is szeretkeznek. Nagyon fontos számukra a látvány és gyakran közlik, hogy egy jó szexhez nem feltétlenül társul mély érzelem, inkább csak megfelelő alkalom. A nők a lelkükkel akarnak szerelmeskedni. Elsősorban nem a szex vezérli őket, persze vannak kivételek, hanem az érzelmek, a figyelem, a törődés. Ezért a férfiak könnyebben sodródnak bele külső kapcsolatokba, mint a nők. Ők ugyanis mindig a kapcsolat elé akarnak látni. Beleszerelmesednek a kiszemeltbe, és abban a hitben ringatják magukat, hogy a vadonatúj férfi észreveszi majd minden rejtett gondolatukat. A nők egyszerűen nem értik, hogy nem úgy szeretnek, ahogy őket szeretik a hímneműek. És ez nem is baj. Amíg nem jönnek az elvárások.

De mi van abban az esetben, ha a kapcsolaton belül jól működik a szex és az egyik fél, esetünkben a férfi, mégis elcsábul?

Nagy a kísértés, mert a nők kinyíltak. Nem félnek kezdeményezni. Azt is sok férfi mondja ki nyugodt szívvel, hogy nem kell megdolgoznia egyetlen nő kegyeiért sem.  Azok felkínálják magukat, és már az első randin a ridikülbe pakolják a bugyit meg a fogkefét. Ez akkora baj lenne? Lehet ebből hosszútávú kapcsolat? Persze, miért ne? De valljuk be, ami könnyen jön, könnyen is megy. Értéktelenebb az ily módon megszerzett trófea.

Sokan játékból próbálkoznak nős férfiakkal vagy feleségekkel. Ez izgalmas és kötöttségektől mentes . Nem vár senki ígéretre. Nem kell teljesíteni a másik minden kívánságát és a könnyű kaland az elején kifejezetten izgató. Mindkét fél nyer. Az egyik figyelmet, rajongást, annak érzetét, hogy valakit elvarázsolhat. Az új seprű jól seper, és valóban ez történik. Hogy érdemes-e söprögetni, az megint csak idő kérdése. Ha játék az egész, akkor biztosan izgalmas.

Vajon kifizetődő felrúgni a régit egy könnyű kalandért? Megéri pár szenvedélyes éjszaka? Lehet egy szeretős kalandból tartós állapot? Esetleg újabb házasság?

Talán. Olykor. Néha. Soha.

fotó: Pinterest

 

Oktatás és nevelés területén dolgozom, de minden szabadidőmben írok. Szeretek belesni a hétköznapok függönye mögé és közben keresem az embert, a nőt a jól legyártott álarcok mögött. Néha meséket is írok, de gyakrabban novellákat, cikkeket és apró vicces történeteket.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here