Megmutatom magam a világnak!

“A világ nem tud mit kezdeni az öregedéssel, a ráncokkal és a csúnyasággal. Semmi mást nem akar, mint folytonos ragyogást, aminek az az ára, hogy új bálványokat kreál.”

Levél a mindig Szépnek, a Bizonytalannak és a Visszajelzést váróknak

Te, aki szép vagy, csinos és fiatal, dobd ki a tükröd, mert mindezeket nem veszed észre. Úgy hiszed, csak mások adhatnak neked boldogságot azáltal, hogy elhiteted velük, a Szépség mindent felülír? Csak pár éved van, és ezt nehéz elfogadni. Minden múlandó, (csak a közhelyek nem!), és ezzel együtt a szép sem marad meg. Idővel kopik, fakul, és ha nincs benned tartás, úgy tűnik el, mintha nem is lett volna. Ha nem hiszed, gondolj a híres színészekre, énekesekre, modellekre, akik külsejükkel is hatottak a világra. Sajnos, ma Alain Delon, Bardot, Nicole Kidman, Madonna, sorolhatnánk, mind elveszítették azt, amit öröknek hittek. Ha célok, remények és törések nélkül élsz, egy napon megroppansz, ha eléd kerül a képmásod.

 
 

A világ nem tud mit kezdeni az öregedéssel, a ráncokkal és a csúnyasággal. Semmi mást nem akar, mint folytonos ragyogást, aminek az az ára, hogy új bálványokat kreál.

Te, a Bizonytalan, aki nem találod a helyed az életedben, úgy gondolod, csak az számít, amit a külvilág ad neked? Miért nem hiszed el, hogy jó anya, apa vagy, hogy a gyerekeid szeretete felülírja a családi fotóalbum kiteregetését? Kik azok, akik azt írják neked egy poszt alá, hogy jó neked? Irigységük, féltékenységük valóban táplálja a mindennapjaid? Mások dicsérete által leszel valaki? Hidd el, te is számítasz! Nélküled nem lenne ugyanaz a világ, de nézz azokra, akik szeretnek, figyelnek rád, vagy épp nem teszik, esetleg te hanyagolod el őket. Valóban az ad örömöt, hogy ismeretlenek elájulnak a kreált fotóidtól, amelyekben azt hirdeted, nálunk, velünk minden rendben van, mi tudjuk a tutit? Fontos világgá kiáltanod, hogy te képes vagy jól nevelni a gyerekeid, csodás házasságot hazudni másoknak? Bizonyára igen, hiszen másképpen nem tennéd! Hadd egye a fene azokat, akik nem tudnak a lábad nyomába se érni, hiszen lefogytál, kigyúrtad magad, felvarrattad a szemhéjad és kitetováltattad a szád, miközben este, ha egyedül vagy, tisztában vagy a néma igazsággal.

Te, akinek abból áll a napja, hogy visszajelzést vársz, hol vagy legbelül? Mi van a lelkedben? Sokat bántottak, netán megaláztak, vertek? Miért kellene, hogy számítson ismeretlenek szívecskéje? Csak egy mozdulat, és ők is érdekből hazudnak. Talán, mert tartanak tőled, vagy megszokásból és unalomból írogatnak posztjaid alá, esetleg szeretnék, hogy felfigyelj rájuk. Minden apró jel egy rovátka lelked noteszában…Hidd el, nem mélyek és nem is fontosak! Ők ugyanígy küzdenek belső démonjaikkal és viszonzást várnak. Szomorú azt gondolni, hogy a világ azáltal lesz kerek, hogy te kifelé hazudod a ránctalan bőrt, a tökéletes családot, a boldog mosolyokat, és a szerelmet, amelyről te magad se hiszed, hogy nem múlt el.

Élj, szeress és nevess a mában! De itt és most a hétköznapokban. Ne akard elhitetni senkivel, hogy boldog vagy, ha nem vagy az. Ugyan minek? Egyedül, este, a sötétben, amikor alszik a család, a párod, a gyerekek, tudnod kell az igazságot. Ha akkor mosolyogsz, elégedett vagy, ha van remény az életedben és várod a másnapot, akkor teljesen felesleges bizonygatnia másoknak, hogy csodás vagy. Az vagy, ha elhiszed, ha nem! Ha mégsem, akkor se hazug képeken és posztokon múlik majd. Gondolkozz el! Megéri?

 

Kép forrása: Pinterest

Oktatás és nevelés területén dolgozom, de minden szabadidőmben írok. Szeretek belesni a hétköznapok függönye mögé és közben keresem az embert, a nőt a jól legyártott álarcok mögött. Néha meséket is írok, de gyakrabban novellákat, cikkeket és apró vicces történeteket.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here