Mitől erős a nő?

A férfiak félnek az erős nőktől. Közhely, de van valóság alapja, az biztos. Csak az a kérdés, hogy mit értenek erős nőn? 

Általában azt, hogy eltartja önmagát, és egy vagy több gyermeket. Autót vagy vállalkozást vezet. Jól elvan egyedül is. Több dolgot pörget egyszerre: iskolába viszi a gyereket, főz, és sportol.

Pedig az erős nő nem – csak – ettől erős. Nem csak a felszínen tesz rendbe mindent, hanem mélyen, legbelül is.


Nem futamodik meg, ha konfrontálódni kell igazgatókkal, orvosokkal – mindent kibír, ha a családjáról van szó. Még akkor is, ha introvertáltként amúgy a szavát se hallod.

 
 

Képes leplezni az érzelmeit, elrejteni a könnyeit, mosolyogni akkor is, ha nincs jókedve – csak azért, hogy a körülötte élőket derűre hangolja.

Informálódik, adatokat gyűjt, lehetőségek után kutat – miközben úgy tűnik, csak a levest kavarja – hogy a gyereke megkapja a fejlesztéseket, az anyja pedig a legjobb házi betegápolót.

Átlépi komfortzónáját: bemegy az autószervízbe, becsüst hív, fellebbezést ír, megtesz bármit, amit esetleg még soha korábban, és amihez semmi kedve nincs.

Mindent képes kitartóan, évekig, évtizedekig csinálni – sokszor nem csak azért, mert nincs más választása, hanem azért, mert valamiért így döntött. Szívós és szabad.

Az erős nő olyan tükröt tart, amelyben sokan nem szeretik meglátni saját gyengeségüket vagy akarathiányukat.

fotó: Pinterest

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here