Nárcisztikussal találkoztál? Ismerd fel már az első randin!

Helyes, okos, kedves, szépeket ír a messengeren… olyan az egész, mint egy álom. Ha nem figyelsz, máris az első randin találod magad: a baj csupán az, hogy azt hiszed, egy meséből kilépett tökéletes herceggel randizol, közben meg csak egy olyan nárcisztikussal, aki lelkileg és, ha lehet, anyagilag is le akar húzni… akit nem érdekelnek a te vágyaid és igényeid, csupán a saját akaratát akarja érvényesíteni. 

 
 

De hogyan ismerj fel egy nárcisztikus férfit az első randin, azon a találkozáson, amelyiken amúgy mindenki a legjobb énjét akarja megmutatni?

Csak lassan a testtel! Persze, persze, ki vagy éhezve egy romantikus kapcsolatra… főleg, ha egy hosszabb, magányos periódus után kezdesz ismerkedni valakivel. Azért csak óvatosan: a nárcisztikusok éppen ezt használják ki – rohamos léptekkel haladnak, rögtön szerelmet vallanak, hevesen udvarolnak, elárasztanak, azt mondják, amit hallani szeretnél… Aztán leveszik az álarcot, és jön a koppanás. Ha tehát az első randin szerelmet vall, vagy a házasságról kezd beszélni, menekülj!

Túl személyes kérdések az első találkozás alkalmával? Például tudni szeretné, mitől félsz a legjobban, vagy mi volt a legnagyobb bukásod az életben? A nárcisztikusok nem ismerkednek, hanem információt gyűjtenek, amit később majd fel tudnak használni ellened. Légy óvatos, ha az első randin kizsigerelős, belemenős kérdésekkel bombáz egy pasi!
Vagy éppen ellenkezőleg: ha csak magáról beszél, és semmit nem kérdez rólad, az szintén nagyon gyanús… viszont teljesen ráillik egy nárcisztikus ismerkedési szokásaira. Szóval, ha az egész este az ő nagyságáról szólt, jobb lesz, ha húzod a nyúlcipőt…

Ha túl szép, hogy igaz legyen, akkor valószínűleg nem is igaz. A nárcisztikusok nagyon jól néznek ki “papíron”. Elegánsak, okosak, szociális kapcsolataik is rendben vannak, szóval, hibátlannak tűnnek. Tökéletes ember azonban nincs. Ha annak láttatja magát, akkor jobb, ha időben megszakítod vele a kapcsolatot: ne akard megismerni a maszk mögött bujkáló valódi énjét!

Vigyázz, mit posztolsz a neten! A nárcisztikusok szó szerint nyomoznak utánad. “Véletlenül” aztán pont mindig azokat a dolgokat (hobbyt, zenét, pártot, márkát) szeretik, amelyeket te is. Nem, nem, ne áltasd magad, hogy ez csak egy sima érdeklődés: a nárcisztikusok hihetetlen mélyre ásnak, hogy minél több infot gyűjtsenek rólad, amit később arra használnak, hogy azzal “büntessenek”. 

Kérdezd őt a volt barátnőiről. Ha általános információkat, vagy egy-egy dicséretet mond az exéről, akkor oké. De ha a kérdés utáni fél órában nem hallasz mást, csak ócsárolást és bántó, esetleg intim részleteket, valószínűleg egy sértett nárcisztikussal hozott össze a sors. És, ne feledd, ha egyszer te leszel az ex, rólad is ilyen véleményt fog formálni. Jobb, ha időben lelépsz, és múlt időbe teszed ezt a fickót!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here