Pár szóban a rövid hajról

Nem, nem a nullás gépre gondolok. Még a két centi hosszúságú hajjal is hadilábon állok. De egy jó fazonra nyírt rövidebb haj is lehet ugyanolyan szexi, mint a hosszú lobonc.

 
 

Én speciel holnap megyek a fodrászhoz, egyelőre még hosszú hajjal. Természetesen be vagyok tojva, mégis alig várom a változást. Ha olyan vékony szálú hajad van, mint nekem, akkor sajnos az olló nem igazán választás kérdése. Viszont ha dús tincsekkel áldott meg a sors, akkor is érdemes egyszer kipróbálni. Miért?

Először is, mindenki el lesz ámulva, mennyire bátor vagy. Valamiért az emberek szemében a rövid haj viselése legalább olyan durva, mintha kiköltöztél volna külföldre. Sokan azt fogják gondolni, épp túl vagy egy hatalmas krízisen, közben csak lehet, hogy volt egy kattanásod meg egy szabad délutánod.  A rövid hajú lányokról neked is a vagányság jut eszedbe, és kicsit tiszteled őket merészségükért. Úgyhogy egy kurta frizurával akár nagyot is dobbanthatsz egy új társaságban.

Végre hordhatod azokat a traktorkerék méretű fülbevalókat, amiket eddig nem mertél elvenni a boltok polcairól. Mivel a hajad most már nem takarja el a füledet, nyugodtan akaszthatsz bele akár karácsonyfadíszeket is. Mondjuk akkor már lehet, hogy inkább őrültnek fognak tartani.

Ehhez jönnek még az egyéb kiegészítők, amik hosszú hajhoz sehogy sem passzolnának: egy fejkendő ultra szexivé varázsol. Természetesen, ha a visszafogottabb stílust kedveled, végre kedvedre válogathatsz a különböző hajtűk közül. Rá fogsz jönni, hogy egyáltalán nem nagymamás.

Hogy fokozzuk: végre úgy kisminkelheted magad, mintha jégtáncosnő lennél a nagy attrakció előtt. Mivel rövid haj esetén az arc előtérbe kerül, nyugodtan használd festővászonnak, már csak próbaképp is. A szemeidre különösen nagy hangsúlyt fektess, de jöhetnek az erősebb színű rúzsok is.

Amit viszont úgysem fogsz elhinni: léteznek ezen a glóbuszon férfiak, akiknek ez tetszik. A vagányság lehetősége még mindig áll, az ízlése pedig mindenkinek más és más. Nyilván nem feltétlenül a tüsi hajra kell gondolni, de egy jól belőtt séró ultra elegáns tud lenni.

Ráadásul gondolj csak bele: mennyit szenvedsz egy nap csak és kizárólag a hajaddal? A “nem fésülködöm, csak szorosan hátra fogom” módszer egy ideig beválhat, de ez neked sem ad túl nagy komfortérzetet. Egy szép frizura = egy óra az életedből. Rövid hajnál nagyjából pedig elég, ha beletúrsz; a fésűnek esélye sincs elakadni. Húzhatod hátra, előre, felfele, lefele – ahogy épp a kedved tartja. 5 percnél tovább, ha akarsz, sem tudsz vesződni.

Arra az esetre pedig, ha mégis elfojtott könnyekkel jönnél ki a fodrásztól: ez nem egy tetoválás. A haj megnő, maximum egy év, és már a válladat súrolja. Nem örökre szól, nem kell vele házassági szerződést kötni.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here