Sandra Bullock – a hétköznapi sztár

A sztársággal úgy vagyunk, mint egy elrejtett kinccsel. Van, aki megtalálja, örül neki, és hogy boldog lesz-e tőle, sok mindentől függ. A világ legnagyobb sztárokat gyártó országában, pontosabban annak is egy szegletében, Hollywoodban nincs recept a sikerre. Az biztos, hogy a tehetség nem elég. Nem mindig tör utat magának. Kell hozzá jó adag szerencse, némi hátszél, esetleg megfelelő időzítés. És ha mindez együtt van, elkészülhet az hős, akit a piedesztálra emelünk.

Hollywoodban úgy gyártják őket, mint a műanyagbarbiekat a legközönségesebb futószalagon. Némelyikük karrierje addig is tart, mint a babáké. Pedig hús-vér emberekről beszélünk, akik csak ki akarnak tűnni az átlagból. Sokaknak sikerül. Lehet a pincérnőből is díva a filmvásznon, ha éppen a filmvilág moguljai úgy akarják. Hogy az ezzel járó teherrel, felhajtással és felelősséggel hogyan gazdálkodik a színész, az gyorsan kiderül. Van, akik elbírja, kamatoztatja, mások inni, drogozni kezdenek, szórják a pénzt vagy botrányt botrányra halmoznak.

 
 

Sandra Bullock egy lány a szomszédból. Csinos, de nem kihívóan szép. Vicces, kicsit európai is, hiszen Németországban élt 12 évig. Tökéletesen is beszél németül. Láttuk már botladozni, szerencsétlenkedni eleget a filmvásznon. Alakja legtöbbször szerethető, átérezzük a csalódásait, magunkévá tesszük romantikus álmait. Vele nevetünk, amikor kibírhatatlan FBI ügynök, vagy szurkolunk neki, amikor a metró alól menti meg álmai lovagját. Szépségkirálynőként is hiteles.

Látjuk, hogy nem változott meg az évek során.  Pedig a való életben őt is megalázta férje, csalta rendre, mint oly sok nőt. Kerüli a szerelem erősen. Jobbnál jobb pasik veszik körül, aztán valami mégse sikerül. Kevés olyan sztárt ismerünk, aki meg tudja tartani a lelkét az álomgyárban. A másik ilyen, akit nagyon lehet szeretni Keanu Reeves. Őt is sorozatos csapások érik, mégsem roppan össze. Mindkettőjükben közös, hogy a lelküket nem adták el.

Elvállalnak egy szerepet, de a szerep valóban csak szerep marad. A hétköznapokat pedig úgy élik meg, mintha a hírnév és a siker glóriája nem lebegne a fejük felett. Fantasztikus képesség ez olyan milliőben, ahol a sztárság ezer előnyt jelent.

Sandra Bullock nem felejtette el, honnan jött. Két gyereket fogadott örökbe, és nem zeng a sajtó kétes ügyeitől. Nem hallunk fogyásáról, szépészeti beavatkozásáról. Igazi színésznő, aki nem ripacsságával hívja fel magára a figyelmet.

Ma 56 éves. Ez a mozi világában nem kedvező egy nőnek. Nagyon jó színésznek kell lenni ahhoz, hogy megtalálják még a kiváló forgatókönyvek ennyi évesen is. Abban a hamis világban, ahol a fiatalság és a szépség számít csak, állócsillagnak maradni igazi tehetséget jelent.  Neki megadatott.

Szeretjük és becsüljük érte. Boldog születésnapot, minden jót, kedves Sandra Bullock!

fotó: Pinterest

Oktatás és nevelés területén dolgozom, de minden szabadidőmben írok. Szeretek belesni a hétköznapok függönye mögé és közben keresem az embert, a nőt a jól legyártott álarcok mögött. Néha meséket is írok, de gyakrabban novellákat, cikkeket és apró vicces történeteket.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here