Szexuálisan kompatibilisnek lenni valakivel

“Nem szabad figyelmen kívül hagynunk az önzetlenséget és az érzelmeket sem, mert az érzelmi kompatibilitás nem elhanyagolható. Magyarán, ha szerelmesek és lelkesek vagyunk, nem kell tökéletes szexben találnunk magunkat, akkor is boldogok leszünk. Még kielégülés nélkül is, ha nem következne be. Az viszont számít, hogy időt és teret adjunk a másiknak, mert a szex is tanulható és gyakorolható, meg a velejáró ügyetlenkedés, tapasztalatszerzés is. Hogy erre van-e ma lehetőség, nehéz megmondani, mert sokan azonnal partnert cserélnek, ha elsőre nem kapják meg, amit szeretnének. Pedig ha belegondolunk, nagyon nehéz lehet olyan emberbe belefutni, akinek finom az illata és a csókja, jólesik az érintése, önzetlen, figyel ránk, és teljes szívéből gátlások nélkül adni tudja magát. Ehhez idő és alkalmak sokasága szükségeltetik, ehelyett sokan döntenek úgy, hogy nekik nincs se kedvük, se erejük a próbálkozáshoz.”

Szexuálisan kompatibilisnek lenni egy másik emberrel sokkal nagyobb dolog, mint a technika világában a hasonló dolog, ahol azonos konnektorok, töltők vagy bármely más eszközök léteznek hazánkon belül, sőt Európa országait is belevehetjük bőséggel.

Ám az emberi test nem passzol ilyen könnyedén és tökéletesen egy másik testhez, nem mondhatjuk, hogy lám nálam van az adókészülék, és nálad kell, hogy legyen a vevő. Mi lehet az oka annak, ha nem passzolunk másokhoz, pedig érzelmileg mondjuk fel vagyunk készülve rájuk, magyarán úgy hisszük, működik a kémia?  Egyértelműen a neveltetésünkben keresendő elsősorban a probléma. Abban, hogy megtanultuk-e kifejezni magunkat a szexualitás nyelvén. Ehhez mindenképpen szükség van arra, hogy ismerjük és szeressük a testünket. Már az első felvetés, az ismeret is sokaknak okoz gondot, mert bármennyire hihetetlen, látva a sok pornóoldalt, szexuális töltetű hirdetést, az emberek jó része nincs tisztában teste működésével. Az a pár biológia óra, amin vihogva hallgattuk a tanárainkat, nem segít abban, hogy tisztában legyünk a működésünkkel, nem beszélve arról, hogy nem pusztán a fizikai működésről van csak szó. Sajnos, a test ismerete, vagy az azzal történő beható foglalkozás még mindig tabunak számít. Ne higgyük, hogy a mai fiatalok többet tudnak nálunk csak azért, mert jóval előbb kezdik meg a szexuális életet. Ha ez így lenne, nem nőne világszerte az abortuszok száma. Még mindig nem szívesen beszélünk arról, mi a szeretkezés, pedig a majd megtudja a filmekből vagy másoktól hozzáállás nem visz előre.

 
 

Arról se feledkezzünk meg, hogy testünk elfogadása is jelentős probléma, főleg a nyugati társadalmakban, ahol csak a tökéletes jöhet számba, ami aligha létezik, ezért a legtöbb ember görcsöl, utálkozik, és másokhoz hasonlítgatja magát. Legfőképp a hibátlan plakátokhoz vagy címlapfotókhoz. Mindez a férfiakra is érvényes, bár ők nem halnak bele, ha nincs álomtestük. Ez főleg az idősebb nemzedékről mondható el, a mostani húszas-harmincas fiú már jóval többet sportolnak, mint apáik.

Ha mégis sikerrel vesszük az akadályokat és eljutunk az első, második vagy sokadik szexuális együttléthez, hamar rájöhetünk arra, hogy a külső mennyire nem fontos. Viszont jelentős szerepet játszik az ápoltság, a szenvedély vagy épp a fantázia. Azok, akik nem fordítanak elég figyelmet a tisztálkodásra, teszem azt borotválásra vagy a szőrtelenítés más módjára is, bizonyára észreveszik, hogy hátrányba kerülnek.

Nem szabad figyelmen kívül hagynunk az önzetlenséget és az érzelmeket sem, mert az érzelmi kompatibilitás nem elhanyagolható. Magyarán, ha szerelmesek és lelkesek vagyunk, nem kell tökéletes szexben találnunk magunkat, akkor is boldogok leszünk. Még kielégülés nélkül is, ha nem következne be. Az viszont számít, hogy időt és teret adjunk a másiknak, mert a szex is tanulható és gyakorolható, meg a velejáró ügyetlenkedés, tapasztalatszerzés is. Hogy erre van-e ma lehetőség, nehéz megmondani, mert sokan azonnal partnert cserélnek, ha elsőre nem kapják meg, amit szeretnének. Pedig ha belegondolunk, nagyon nehéz lehet olyan emberbe belefutni, akinek finom az illata és a csókja, jólesik az érintése, önzetlen, figyel ránk, és teljes szívéből gátlások nélkül adni tudja magát. Ehhez idő és alkalmak sokasága szükségeltetik, ehelyett sokan döntenek úgy, hogy nekik nincs se kedvük, se erejük a próbálkozáshoz.

Vajon létezik-e olyan ember, akinek teste tökéletesen passzol a miénkhez? Igen, szerencsére létezhet, csak megtalálni nem könnyű. Vagy az is lehet, hogy átmenetileg úgy érezzük, igen, ő a mi másik felünk, aztán rájövünk, hogy mégse. Viszont adni, vágyni a másikra, örülni a szavának, simogatásának fantasztikus dolog. Még akkor is, ha túl gyors lesz az akció vagy kudarcba fullad. Ám, ha sikerül, ha elfogadjuk, hogy a másik nem okvetlenül tud azonnal ránk hangolódni, akkor sokban javítjuk egy párkapcsolat esélyeit. Ehhez persze, ahogy sok mindenhez türelem, gyakorlás és idő kell. Ez utóbbi azonban a ma emberének nincs. Hisz még a reklámok is azt sugallják, hogy a fejfájásra is időnk kellene, hogy legyen, de ha sietünk, ha bekapkodunk egy bogyót, akkor a fájdalom azonnal elkotródik. Sajnos a párok közti rezgések, a vonzalom, a szerelem nem így működik. Ha nem fordulunk teljes figyelmünkkel, akaratunkkal, testi mivoltunkkal a másik felé, akkor lehet az egy gyors numera, igazi együttlét azonban semmiképp.

Ezért, ha arra vágyunk, hogy megtaláljuk a hozzánk passzolót, próbálkoznunk kell, és elég időt kell hagyni ennek a próbálkozásnak, feltéve hogy minden más téren működőképes a kapcsolatunk. Persze, lehet így is kudarc a vége, hisz ez kiszámíthatatlan, mégse szabad azonnal lelépni, felejteni.

Fontos lenne, hogy megtaláljuk azt az embert, akinek teste-lelke feltölt bennünket, ahogy mi is őt, mert ettől kerek a világ, ebből nyerünk energiát, ezt nevezzük boldogságnak, ahogy a régi korok emberei is tették vagy hitték.

 

Kép forrása: Pinterest

Oktatás és nevelés területén dolgozom, de minden szabadidőmben írok. Szeretek belesni a hétköznapok függönye mögé és közben keresem az embert, a nőt a jól legyártott álarcok mögött. Néha meséket is írok, de gyakrabban novellákat, cikkeket és apró vicces történeteket.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here