Történet egy kéttonás péniszről

Mi a művészet? Lehet egy művészeti alkotással megbántani másokat? Egy magánterületen felállított szobor valóban “magánügy”, és nem szólhat bele egy közösség, ki, hol, milyen művészi alkotásban gyönyörködik?

 
 

Úgy tűnik, Juergen Hesz “kimaxolta a kérdést”, és “elment a falig”. A műkedvelő osztrák férfi egy 2000 éves óriási kőpéniszt vásárolt és helyezett el ódon villájának hátsó kertjében. Gondolnánk: nincs is baj ezzel, nézegesse csak napestig, ha ilyen az ízlése… a gond azonban az volt, hogy a fallosz a szomszédos kápolnához érve jól láthatóan magasodott, egészen pontosan a Krisztus szenvedésének állomásait bemutató út mellett lett felállítva.

A lakosok kérelmére a polgármester elrendelte, hogy a kéttonnás férfi nemi szervre húzzanak egy narancssárga kondomot – azaz gyakorlatilag takarják el a szobrot, legalább egyházi ünnepek alkalmával. A polgármester külön megköszönte Hesznek, hogy hajlandó volt ezt megtenni, hiszen magánterületén felállított szobrát nem lett volna köteles letakarni. A nagyvonalú műkedvelő később elárverezte a nagyértékű – mintegy százezer eurót érő – falloszt, a befolyt összeget pedig felajánlotta a szomszédjában lévő, őt a hivatalos szerveknél feljelentő egyházközség számára. Hogy is van megírva? Áldotta azokat, akik őt átkozták.

Fotó: Internet

Szerző: Kalla Tímea

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here