Üdv, drága 2022!

Muszáj így szólítanom téged, mert le akarlak venni a lábadról. Szeretném, ha kedves és jó lennél hozzám! Szóval, drága 2022, szedd össze magad és kérlek, ne keverd össze a kívánságaim.

A derékméretem ne a magasságomat kövesse, és intézd már úgy, hogy legyen valaki a világon, aki feltalálja a cukrot és csokit, ami nem hizlal. (csak semmi édesítő!)

 
 

A jó pasik lépjenek már le ideig-óráig a vászonról és találkozzanak egy-egy földi halandóval, de természetesen szigorúan filmsztári minőségükben. (Velem okvetlenül!)

Ezen a tavaszon nem a napsütésben szeretnék fürdőzni, hanem rajongó tekintetek sugarában, és ha mindez nem volna elég feladat neked, az alkohol káros hatásait is tüntesd el az adott cselekmény után fél órával. (ne két nap múlva…)

Szeretném javasolni, hogy a szomszéd gyerekeire tegyél hangfogót, a macskámra, arra a dögre pedig mancsvédőt, mert a bútoraimat semmi nem óvja, ha őkelmének nyújtózkodni vagy kaparni támad kedve.

Édes 2022! Szeretnék bízni benned! Ne okozz nekem csalódást, mert most van esélyed jó dolgokat az utamba sodorni, semmiképp ne állítsd, hogy rajtam múlik, mennyit eszem, mozgok vagy kedveskedek másoknak. Én megteszek mindent, ami csak elképzelhető, de te se légy kerékkötője a terveimnek.

Pl. ma délután, ha ki tudok mászni az ágyból, és talán kisüt a nap is, vagy nem fog lefagyni a kislábujjam, akkor tényleg kocsiba ülök, és a közeli hegyekben visszaadom a természetnek a gekkót. Majd azt hazudom Lizának, hogy megszökött, ahogy ő is, hiszen a harminc nap nála már 181, ami valljuk be, nem egy hónap.

Lehet, hogy az idén bevállalok egy gyereket is, vagy mindjárt kettőt, ami nem nagy teljesítmény tőlem, hiszen a nővéremé mindkét ördögfióka.(De még mekkora teljesítmény vigyázni rájuk, akárki megmondja).

Megtanulok rendes pacalt csinálni, hogy egyszer már büszke legyen rám apa, akinek semmilyen kaja nem király, csak az a szörnyűség, amitől nekem hánynom kell.

Megígérem, hogy a barátaimat sem fogom gondosan hanyagolni, nem hivatkozom folyton a munkára, és megtanulok nemet mondani a főnöknek, ha szombat este hív fel, mert létfontosságú valamit hétfőn leadni.

Türelmes leszek és jó, nem utálkozom a banyatankot toló végtelenül lassú nénik miatt, és elfogadom, hogy csakis délelőtt képesek vásárolni, ahogy Gitta néni, aki vasárnap hajnalban azért kell hatkor, hogy húst klopfoljon, ugyanis kilenckor már szerinte késő lenne.

Minden autósra elnézően fogok mosolyogni, ha bevág elém, és csak magamban fogom nyugtázni, hogy egy barom. Nem, nem fogok kikiabálni az ablakon, nehogy valaki egyszer orrba vágjon. Anya ezt már rég megjósolta, de egyelőre megúsztam.

A piacon minden fonnyadt paradicsomot és krumplit, amit becsempésznek az egészségesek közé, szóvá fogok tenni, és ha kishölgynek neveznek, majd megmondom én nekik, hová tegyék a zöldségeiket.

Látod, igyekszem minden téren. Alig győztem felsorolni azt a sok jót, amit felkínálok neked, feltéve, ha te nem a megszokott formádat hozod.

Egyezzünk meg! Sikeres, vékony és jó fej akarok lenni, ami eddig valljuk be, nem sikerült. Most azonban új esélyt kapsz, elvégre a Tigris éve jön, és a tigris gyönyörű, hatalmas, no meg bátor. Mindezen tulajdonságokra nekem is nagy szükségem van.

Kérlek, ne kelljen tizenkét hónap elmúltával szidnom téged. Ismerhetsz, a tarsolyomban van pár kifejezés, amelyet nem a nyomdafesték, hanem a billentyűzet is sikítva utasítana vissza.

Kezet rá! Ígérd meg, hogy jó leszel hozzám!

Egy rajongód, követőd, aki egyelőre maximálisan hisz benned!

fotó: Pinterest

 

 

Oktatás és nevelés területén dolgozom, de minden szabadidőmben írok. Szeretek belesni a hétköznapok függönye mögé és közben keresem az embert, a nőt a jól legyártott álarcok mögött. Néha meséket is írok, de gyakrabban novellákat, cikkeket és apró vicces történeteket.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here