Whitney Houston – We will always love you

A Több mint Testőr filmet úgy saccolom, hogy 25-ször láttam. De lehet, hogy megvan az 30 is.

Tizennégy éves voltam, a kamaszkor közeledett, és ilyenkor minden tini fejében csak a szerelem, a zene, és a hormonok dübörögnek. Hát én is ilyen voltam. És akkor láttam egy filmet, egy gyönyörű híres énekesnőről, aki beleszeret kicsit magának való mogorva testőrébe, aki az élete árán is megvédené a nőt.
Hát kell ennél több? Imádtam azt a filmet, szerintem minden képkockáját vissza tudom idézni. Aztán persze az érdeklődésem az énekesnő Whitney Houston felé fordult, és elkezdtem hallgatni a dalait. Már a nyugati sajtó is kezdett befurakodni az itthoni kis életünkbe, és egyre több újságban vagy akár tv műsorban is lehetett hallani Whitney életéről, koncertjeiről, fellépéseiről.
Jöttek a hírek, hogy férje nem a lovagiasság és szeretet mintaképe, hallani lehetett, hogy Whitney-t húzza magával lefele a drogok és az italok által kikövezett függőség poklába. Ekkor már megszületett kislánya Bobbi Kristina is, aki mellett még három másik gyermek volt apja előző házasságából, majd miután volt több vetélése az énekesnőnek, örökbefogadott egy kisfiút, Nicket.

 
 

Férje nem hagyott fel a züllött életvitelével, folyamatosan valami balhé kavargott körülötte. Mindenki tudta, hogy erőszakos, és nem veti meg a drogot és az alkoholt sem. Látni lehetett az énekesnőről készült képeken képeken, hogy bajban van, valami nincs rendben. Rettenetesen lefogyott, és éveket öregedett.
Aztán 2003-ban egy este elpattant a cérna Bobby-nál és megütötte Whitney-t, aki feljelentette a férjét. Talán itt jött el az a pont, ahol tudta, hogy lépnie kell vagy meghal. Bevonult egy rehabilitációs központba, ahol drogfüggőségét, és idegösszeroppanását kezelték, próbálták az énekesnőt talpra állítani. 2006-ban jött ki a rehabilitációról, és első lépése az volt, hogy beadta a válókeresetet a férje ellen, amit a bíróság elfogadott, bár a férje tiltakozott ellene. A kislányának a felügyeleti jogát megkapta. Visszatért a színpadra, Clive Davis-el egy új stúdióalbumot terveztek. A világ minden pontján feltűnt, számos koncertet adott, válogatáslemezei jelentek meg, mindenki azt hitte, hogy az élete újra sínen van, az énekesnő visszatért megérdemelt helyére. Hiszen Ő volt minden idők legtöbbet díjazott énekesnője.

Aztán 2012 január 11-én egy szombati napon a Beverly Hilton Hotelben a lakosztálya kádjában a személyi testőre megtalálta az énekesnő holtestét. Vérében számos gyógyszer és alkohol nyomait találták meg. Hogy öngyilkos lett, vagy egy szerencsétlen kémiai összhatás áldozata, azt soha nem tudtuk meg. Talán, ha az a testőr egy kicsit korábban nyit be, vagy akkor és ott hirtelen az életet egy rendező alakította volna, megmentik az énekesnőt, ahogy Kevin Costner tette mikor a golyó elé ugrott a színpadon.

Lánya teljesen összetört az énekesnő halálától. A család aggódott érte, féltek, hogy kárt tesz magában. Ekkor már az a Nick volt a szerelme, akit édesanyja örökbe fogadott. A fiatalok kapcsolata kísértetiesen hasonlított Whitney és Bobby Brown házasságára, mindennaposak voltak a veszekedések, a bulizások, és a drog és az alkohol is feltűnt a kapcsolatban. Három évig bírta Kristina a depressziót és azt a lelki törést, amit édesanyja elvesztése okozott. Majd 2015-ben otthonában, a fürdőszobai kádban találták meg eszméletlenül. Soha többet nem tért magához, haláláig kómában maradt.

Hogy véletlenek-e ezek a halálesetek ebben a családban? Vagy mindketten elfáradtak a küzdelemben, a nyomásban, ami rájuk nehezedett? Mindketten gyengék voltak, hogy leküzdjék a démonokat? Soha nem tudhatjuk meg már.

Drága Whitney, jó lett volna, ha még velünk marad. Talán minden másképp alakult volna. De dalai megteszik ezt most Ön helyett… We will always love you.

 

Kattints a képre és csatlakozz facebook csoportunkhoz!

Fotó: Internet

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here