A szerelem kémiája – kicsit újragondolva…

Mi itt a MyMirrornál szeretjük néha elviccelni a dolgokat. Akárhány tudományos cikket is olvasunk át, eszünkbe jutnak gonosz gondolatok.

Főleg, ha a szerelmet vesszük górcső alá. Erről a felemelő érzésről szóló tudományos cikket szeretnék most emberi nyelvre lefordítani.

 
 

A szerelem biológiai jelentősége röviden annyi, hogy két ember számára, biztosítsa azt az érzelmi állapotot, amely sorozatos, szexuális együttlétre ösztönzi mindkét embert, majd kialakítja az egymáshoz való kötődés alapjait, így biztosítva az utódok létrehozását, nevelését és ezzel a fajfenntartás folytonosságát.”

Itt vagy még egy ilyen hosszú mondat után? Nem futott ki a húsleves? Nagyszerű! A fenti kijelentést nagyjából így lehet a valódi életben értelmezni:

Úúúúúristen, de jó segge van az új főnöknek! Végre nem kell az interneten szerelmes történeteket olvasgatnom!

A szerelem állapota, legalább is biológiai szempontból, nem örök, hanem egy periódust biztosít.”
Érts: Igen, megvagyok a férjemmel, de amúgy ma este pont szabad vagyok. 

“Tehát a PEA… lecsökkenti a szerotonin szintet, hogy a mindennapi cselekvésekre és ingerekre kevésbé fókuszáljon a szerelmes ember.”
Érts: “Józsi…Józsi, itt vagy még? Elég ijesztő, hogy a csaj minden képét eddig belájkoltad. Különben meg itt várakozik mögötted 32 ember, szóval döntsd el végre, hogy csípősen kéred-e a kebabot.

“A test viszont egy idő után felismeri, hogy a szerelem állapota hosszútávon nem előnyös a számára, mert minden egyéb dologtól eltereli a figyelmet és ezért lassan elkezdi leállítani a PEA termelést.”
Értsd: A Peti a műszaki osztályról eddig is így ki volt gyúrva? Az én pasim meg csak növeszti a sörhasat.

“Aztán az idő múlásával a szexuális élmények gyakorisága csökken, hatásuk intenzitása is. A felek egyre kevésbé tudják egymás előtt csak a pozitív dolgaikat megmutatni. Megjelennek a negatív vagy eltérő dolgok is, személyiségben, élethelyzetekben és egyéb megnyilvánulásokban.”
Értsd: Mit keres a lyukas zoknid a mosatlan tányérok közt?! A horkolásoddal egy rockkoncertet is elnémítanál! Miért nem tudsz legalább csak egy sms-t írni?

“Amikor megszűnik a PEA hatása, azaz a szerelem állapota és esetleg, nincs elegendő olyan dolog ami összeköt két embert, akkor szakítás, válás lesz az eredménye.”
Értsd: Eddig nem is láttam, hogy ennyi szőr nő ki az orrodból. Meg komolyan, azt hittem, hogy viccelsz azzal, hogy csak a foci érdekel. Hát, figyelj, szerintem inkább hagyjuk.

Szóval a tudomány állítása szerint hosszútávú szerelem nincs, ennek az összetartó erejét egy idő után átveszi a közös lakáshitel. Mi azért szeretnénk hinni, hogy a kézen fogva sétálgató kisöregek erre rá tudnak cáfolni.

Tedd meg a lépést, akarj változtatni, és mi segítünk!
Csatlakozz a Női parkoló facebook csoporthoz!

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here