Boldog születésnapot Benny Hill

Benny Hill nevét minden angol humort kedvelő ismeri. Felmenői között is lehetett találni nevettetőket. Egy időben az apja, és a nagyapja is cirkuszban dolgozott bohócként. A hadseregben is szívesen szórakoztatta katonatársait. Amikor a második világháború véget ért, tejesemberként, eladóként dolgozott, de az amatőr színészkedést is kipróbálta.
25 éves volt, amikor a Hi There műsorban debütált, és rádiós műsorvezetőként is dolgozott. 1955 írunk, amikor a BBC-nél megkapta, első TV show-ját. Majd leszerződött a Thames Televisionnel, ahol egészen 1989-ig a sugározták aThe Benny Hill Show-t.
Érdekességként érdemes elmondani, hogy nagy rajongója volt Charlie Chaplin, Michael Jackson, sőt Michael Caine is. 21 millió brit nézte a műsorát.
A kilencvenes években szexistának bélyegezték, és mivel a különböző nációk kifigurázása is terítéken volt nála, megkapta a politikailag nem korrekt jelzőt. Műsorát felváltotta Mr. Bean.
Talán ez is közrejátszott abban, hogy az egészsége romlásnak indult. Túlsúlyos volt, szívproblémái lettek. Végül 1992 tavaszán szívinfarktust kapott, amelyet nem élt túl.
Egyedül élt, soha nem volt felesége, és gyermekei sem. Magányosan hunyt el, Teddingtonban.
Fanyar humoráról árulkodjon most egy idézet tőle:
“Észrevették már, hogy azok az emberek, akik a születésszabályozásról beszélnek, már mind megszülettek?”

 
 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here