Fogd a kezem III.

A fotókat Valczer Hajni készítette

 
 

Azért álmodtam meg a „Fogd a kezem!“ a kampányt, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy miként  közlekedhet akadálymentesen egy kerekesszéles gyermek, és, hogy  minden ami lehetőség, legyen hasznára a változásnak, ami könnyíti életüket.
Fotósorozat formájában tárom a nagyközönség elé életük képeit. Olyan
pártfogókat kerestem, akikkel vágyott találkozásuk örömmel és
boldogsággal töltötte el szívüket.

„Budapest rengeteg vonalán még nem akadálymentesített a felszállás és vannak vonalak ahol alig járnak alacsony padlós buszok, trolik. Vidékről ne is beszéljünk! Találkoztam nem pesti anyukával aki a Keleti pályaudvaron nem ismerve a viszonyokat embereket kérdezett merre tudna a kerekesszékes kislányával lejutni a metróhoz. Ha némi kis információs táblákkal segítenének nekik az nagy előrelépés lenne. A másik ok pedig az, hogy a fotózásokra elkísértem egy-egy szülőt és azt vettem észre, hogy az utasok nagy része nem segít és csodabogárként tekint akár a mozgáskorlátozott akár a down szindrómás gyerekekre.” Valczer Hajni

Járni tanulni…
A gyermek feláll, s lábacskái maguktól indulnak. Kezdetben kissé illeg-billeg, később biztossá válnak léptei, majd bátran szalad neki a világnak.
Luca alsó végtag bénulása miatt csak hosszú sínnel és így is csak lakáson belül, de ügyesen lépeget, így tanul járni, nehézséggel, segítséggel.

             

Élni tanulni…
Az élet mesteriskola egy olyan gyermeknek, aki már világra jöttekor harcol a betegséggel, tűri apró teste maradandó változásait, a műtéti heget, a fertőzést.
Az élet művészévé válik a maga türelmes létével, mellyel elfogadva örök állapotát formálja mindennapjait, tanul ovissá, iskolássá lenni, s mosolyogva létezni abban a világban, ahol a neki segítséget nyújtók állandó szeretetében létezhet.

Valczer Hajni fotóin Balogh Luca szerepel Dr. Magyar Melinda orvosnő társaságában.

A Fogd a kezem sorozat további részeit itt olvashatod

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here