George Clooney

A világ leghíresebb sármőre május 6-án ünnepli 58. születésnapját. George Clooney egyébként nem csak a jóképű férfi szerepét tölti be: túl azon, hogy az ENSZ békenagykövete, remek rendező és forgatókönyvíró is.

 
 

A női rajongók legnagyobb bánatára Clooney kiegyensúlyozott kapcsolatban él gyönyörű feleségével, Amal Clooney-val. Nem ő volt azonban az első szerencsés ara. Még 1989-ben feleségül vette Talia Balsam színésznőt, akivel azonban 1993-ban el is váltak. Keserűségében ezután kijelentette, hogy soha többé nem fog újra megházasodni. Nos, ez nem jött össze.

Egyébként Nicole Kidman és Michelle Pfeiffer 10 ezer dollárba fogadott vele (nagyjából 2 millió és 783 ezer Ft), hogy még a 40. születésnapja előtt apai örömök elé fog nézni. Ez ugyan nem jött össze, de Clooney legalább gazdagabb lett pár ezer dollárral. Ráadásul azóta egy gyönyörű ikerpár boldog édesapjaként büszkélkedhet.

Miután 1994-ben a Vészhelyzet című sorozatban debütált, ‘97-ben megválasztották a világ legszexisebb pasijának és a világ legjobban öltözködő férfijának is. Nekünk egyelőre nincs ellenvetésünk.

Bár Clooney-nak szinte mindig volt barátnője, olykor-olykor azért felreppent a pletyka, hogy esetleg a férfiakat szereti. Clooney a feltételezésekre nem reagált semmit, mondván, hogy sem fair, sem kedves nem lenne a homoszexuális barátait illetően, ha hevesen tagadná a “vádakat”. Szerinte melegnek lenni ugyanis nem egy rossz vagy bűnös dolog. Egyszer egyébként egy Sparky nevű meleg kutyának is kölcsönzözte a hangját a South Park-ban.

Hiszed vagy sem, nem volt mindig az a tipikus gazdag és megnyerő pasas, akinek gondolnád. Fiatalkorában nem fejezte be az egyetemet, helyette elment eladónak egy cipőboltba, de dolgozott polcfeltöltőként és kopogtató ügynökként is.

A hírnév, siker és Oscar-díj ellenére is Clooney nem hordja magasan az orrát, sőt: több, mint 10 éve rendszeresen részt vesz Afrikába induló különféle jótékonysági missziókban. 2007-ben dokumentumfilmet készített Darfúr most címmel Szudán kritikus helyzetéről, emellett aktivistaként tevékenyen küzdött a helyi viszonyok javulása érdekében.

fotó: Internet

 

 

 

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here