Királynői Insta poszt #masodikerzsebet

Van, aki 90 felett örül, hogy egyedül fel tud öltözködni, és van, aki az instagramra posztol. Nem mellesleg II. Erzsébet királynőről beszélünk.

 
 

De hát hiába, haladni kell a korral. Azt persze megszokhattuk már, hogy a királyi család folyton lenyűgöz minket – nekem különösen tetszett, hogy Harry herceg nem egy kékvérű brit úrihölgyet, hanem egy belevaló amerikai csajt vett feleségül.

Aki nyomon követi a királyi család életét, az tudja, hogy a brit uralkodóház elég aktívan jelen van a közösségi médiában, legyen szó facebookról, twitterről vagy épp instagramról. Nos, maga a királynő sem szeretett volna kimaradni ebből, így csütörtökön fel is töltötte első insta-posztját.

II. Erzsébet ugyanis tett egy kiruccanást a brit Tudományos Múzeumba, ahol az archívumban egy érdekes levélre bukkant 1843-ból. A rövid kis iromány Charles Babbage-tól, a számítástechnika első úttörőjének tollából származik, a címzett pedig maga Viktória királynő és férje, Albert herceg. Babbage ebben egy új találmányról, bizonyos “Analitikai számolóműről” mesél, melyet Lord Byron lánya, Ada Lovelace talált fel. Nem mellesleg ez volt az első számítógépes program. Ideális poszt így nőnap alkalmából.

Természetesen a fotó nagyot robbant, egyetlen nap leforgása alatt 246 ezren lájkolták. A történethez hozzá kell tenni, hogy II. Erzsébet tényleg halad a korral: 1976-ban ő küldte el a világ első e-mail-jét egy katonai bázisról, ‘97-ben pedig elindította a királyi család saját weboldalát (na jó, valószínűleg pár informatikus segítségével). A királynőnek egyébként már több, mint tíz éve saját Youtube csatornája is van, anno még az unokái avatták be a videomegosztás rejtelmeibe.

Fotó: Internet

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here