Könyvajánló- Amy Ewing- Az Ékkő

Amy Ewing ismét nem okozott csalódást. Ebben az érdekes új világban nagyon könnyű elmerülni. Nem beszélve a gyors tempójú, izgalmas és lebilincselő cselekményről. Fantasy és Ski-fi ajánlóknak kötelezően ajánlott olvasmány!

 
 

A Magányos város öt részre oszlik, a részeket pedig hatalmas kőfalak különítik el, amiket engedély nélkül nem léphet át senki:

  • A láp– a legszegényebb negyed. Az emberek a bűzlő sártenger közepén tengetik napjaikat, éheznek és próbálják eltartani magukat és családjukat.
  • A füst– bár a láp felett helyezkedik el, itt sem túl fényes az élet. A rengeteg gyárból kiáramló füst és vegyi anyag szennyezi a levegőt. Az emberek nagy százaléka nem éli meg a felnőtt kort és már gyermekként elragadja a „fekete tüdő” nevű betegség.
  • A farmon már jobb dolga van az embernek, leszámítva a reggeltől estig tartó robotolást a mezőkön.
  • A bankról a legtöbb ember csak álmodozhat. Itt élnek az üzletemberek, ügyvédek, jogászok, nemesek és gazdag kereskedők.
  • Az utolsó negyed az Ékkő– a Magányos Város szíve. Itt élnek a királyi családok évszázadok óta.

A királyi családok boldogan uralkodnak és tartják elnyomásban az egész lakosságot. Egy dolgot nem tudnak egyedül véghezvinni, mégpedig a szaporodást. Egy genetikailag hibás kromoszóma miatt képtelenek egészséges gyermeket világra hozni. Ez pedig az uralkodói családok lassú pusztulásához vezethet.

A problémára csak a lápon élő fiatal lányok tudnak megoldást nyújtani. Ők rendelkeznek azzal az erővel, amivel meg tudják teremteni az egészséges utódokat. A főszereplő hősnő Violet is ezek közé a lányok közé tartozik. Ő azonban más, mint a többi lány. Nem teszi boldoggá az Ékkő fényűző élete, hiszen bezárva tartják, az akarata ellenére megtermékenyítik és szimpla tulajdonként kezelik.

Egy napot azonban találkozik Ash Lockwooddal és az élete értelmet nyer. Kapcsolatukkal viszont kockára teszik a családjaik és egymás életét is. Ash a kísérők házából származik, őt is ugyan úgy hurcoltak el, mint Violetet és azért rendelték a Tó-Hercegnőjének házába, hogy a hercegnő kedve szerint „szórakoztassa” az unokahúgát.

A könyv a szerethető szereplőkkel, az izgalmas gondolatébresztő cselekménnyel, varázslattal és intrikával tartja fent a figyelmet.

Nem fogod tudni letenni!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here