Levél a feleségnek, akit elhagytak miattam

Előzmény: Levél a nőnek, aki miatt elhagyott a férjem

Nem ismerjük egymást, de ez így a legjobb mindkettőnknek. Nem akarok a barátnőd lenni és te sem az enyém. Van egy közös ügyünk, de ez nem jelenti, hogy van miről beszélnünk. Nő vagyok, az a bizonyos harmadik, és nem hülye.

Adok magamra, de ezt akkor is megtenném, ha egy férfi se lenne a világmindenségben. Nem azért járok tornázni, mert szép akarok lenni. Erre van szüksége a testemnek, ahogy bőrömnek a szoláriumra. Nem zabálok feleslegesen szenny kaját, de ezt sem egy másik pasi kedvéért teszem. Amit teszek, önmagamért teszem. Ha örülök, ha szexelek, ha főzök, akkor abban otthon vagyok, mert benne él a testem, lelkem.

 
 

Nem tart el egy férfi sem, nem kell rólam gondoskodnia, ezért nem várhatja el tőlem, hogy főzzek vagy vasaljak rá. Ha netán összedobok egy szendvicset a férjednek, boldog lehet, mert nem háziasszonynak szegődtem mellé. A szerető vagyok, az a nyomorult harmadik, akit legtöbben szidnak, ócsárolnak és le is köpnének. Mégis sokan járnak az én cipőmben. Leszámítva a tényt, hogy én nem kesergek senki miatt.

Azt mondod, legyen enyém a te elhasznált párod? Köszönöm, de majd én eldöntöm, kell-e nekem. És ha továbblépsz, valószínűleg nem Mihály arkangyalt kapod meg. Ő is a használt férj-boltból vándorol majd az ágyadba.

Tudom, könnyű azt gondolni, hogy nekem jó. Azért jó, mert engem választott egy hím, akinek már volt egy nősténye és az alomban utód is.

De nem kell engem választani. Nem árucikk vagyok, pláne nem leértékelt. Vasalni amúgy sem szeretek. Vasaltál te rá eleget, ettől kezdve hordhatja a tisztítóba a holmiját.

Én szerelmet akartam adni, jót, szenvedéllyel telit, és nem volt arra szükségem, hogy magamhoz édesgessem olcsó trükkökkel. Jött ő anélkül is. És tudod miért? Mert én megláttam benne valamit, amit te már rég nem. Ő férfi volt nálam, nem apa, vagy a szemetet kivivő inas. Úgy hallgattam meg, hogy érdekelt minden szava, és közben fél szemmel nem lestem a telefont, és a gyerek se nyaggatott egy nutellás kenyér miatt. Ha velem volt, akkor ezer százalékosan vele voltam. A testével és a lelkével egyaránt. Nem zsaroltam a közös hitellel, a szerencsétlen házasságunkkal és semmilyen módon nem akartam magamhoz láncolni.

Ha jött, jöhetett, ha ráértem, és ha kedvem volt hozzá. Ha nem jött, akkor hagytam, hogy nélkülem éljen, és nem jártam a nyakára követelve, hogy félóránként bejelentkezzen, mert tudni akartam, merre jár. Még jó, hogy chipet nem ültettél bele. Ugye nem gondoltad komolyan, hogy ellenőrizheted? Az egésszel csak arra  szoktattad rá, hogy hazudjon neked.

Nem akart veled lenni, ezért nem sietett haza. Érdekes, hogy a feleségek minden baromságot elhisznek. Nem gyanús a sok túlóra, értekezlet meg véletlen találkozás egy régi haverrel? Ideje lenne elgondolkoznod ebben a fene nagy adakozásban, hogy tulajdonképpen már rég nem szereted, ahogy ő se téged.

A szerelem nem is fontos egy bizonyos kor után. Azért sem, mert illúzió. A fontos, hogy tudtok-e egymással vagy egymás mellett élni. Ha ezekre megfelelsz, akkor rájössz, valóban fel akarod-e ajánlani a férjed, aki nem tökéletes, de azért nem a tucatba való. Ha az lenne, nem írtál volna nekem levelet.

Ha nekem kell egy férfi, megszerzem és meg is tartom. Én ne hidd, hogy a test tud mindent. Az tény, hogy rengeteget számít. A szex majdnem mindent visz, de csak majdnem. Ha az lenne, akkor a guminők lennének az ászok, mert ők még nem is beszélnek lyukat a hasukba, és szeretkezés után nem kell megdicsérni őket. Előtte sem.

A minden a figyelem. És ebben a figyelemben benne van az, amit hiányol a férj. A tiéd is. Szeretne férfi lenni, okos és szenvedélyes, nem pedig apa, ahogy te már réges-rég szólítod, mintha elfelejtetted volna, hogy van neve. És nem Maci meg Mókus, meg a franc tudja milyen kasztrált állatka, hanem csak úgy egyszerűen Ádám, Bence vagy Péter.

Nem akarlak tanítani, semmi közöm hozzá, te mivé alacsonyítod le. Csak felejtsd el, hogy lemondasz róla a javamra. Köszönöm ezt a kegyet, nem élek vele. Maradjon csak meg neked, porold le és őrizgesd otthon, amíg nem jön egy hozzám hasonló, aki felfedezi őt.

Sosem leszel szabad. Hiába hiszed, mert a szabadság nem azt jelenti, hogy lemondasz arról, amire vigyáznod kellett volna. Ha kidobod az üres tejfölös dobozt, akkor nem hős vagy, hanem csak szabadulsz a hulladéktól, amivel nem tudsz mit kezdeni. Esetleg majorannát még növeszthetsz benne.

Ezért rendeld csak meg a pizzád szélvész gyorsan, mert másnap megint a bolognai szószt fogod kevergetni, ami a kedvence, no megy a gyereketeké is.

Ne félj, a lányod nem fogja sose megtudni, hogy apja igenis remek az ágyban,  mert ez nem tartozik rá. Neked azért megsúgom, tudja, mi kell a nőnek!

Én nem rendelek semmit, mert a szennykaja nem az én műfajom. Megvárom, vajon te megérted-e, hogy egy házasság nem a szeretőn múlik. Ha meg igen, akkor ott egye a fene az egészet.

Miután megetted a kajád, ne felejtsd el, érdemes futni.  Sokkal jobb, mint jajgatni a rád rakódott háj miatt!

Levél a nőnek, aki miatt elhagyott a férjem

 

fotó: Pinterest

 

Oktatás és nevelés területén dolgozom, de minden szabadidőmben írok. Szeretek belesni a hétköznapok függönye mögé és közben keresem az embert, a nőt a jól legyártott álarcok mögött. Néha meséket is írok, de gyakrabban novellákat, cikkeket és apró vicces történeteket.

2 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Tisztelt Író!
    Én mindkét cipőben jártam, járok. Úgy esett, hogy egy időben voltam elhagyott feleség egy 20 éves lány miatt és pont ekkor lettem szerető egy családapánál. Tapasztalat: a szeretőség csak rövid ideig működik. A boldogságadás 1000%os figyelés a másikra, csak néhány hónap, év lehet. Egy életet leélni úgy, hogy menjen a pasas mosodába, meg főzzön és vasaljon magának, az nem megy. Minden férfi második anyára vágyik, aki egyben szeretője és gyermekeit is neveli, akitől 1000%os figyelmet kap. Szóval a férfi mindent akar, mint egy gyerek. Ha megadjuk neki, amit kér, majd kell más, mert egy elkényeztett gyerek. Nincs jó megoldás, de szerető többet nem lennék, mert hosszú távon értelmetlen. Bónusz tanács: aki egyszer csaló, az mjndig az marad. Vagyis a szeretőt is dobja az ilyen férfi, ha ráun.

  2. Én csak annyit kivánok minden olyan nőnek aki nős férfinek a szeretője hogyha lesz valaha gyermeke csalja meg a férje nála fiatalabb gyermektelen hölggyel és majd akkor megtudja milyen érzés a másik oldalon lenni. Nincs gond azzal hogy a férj megunja az elhizott feleségét csak nem megcsalni kellene a feleségét hanem elé állni és bevallani hogy nem működik már a kapcsolat. Az a legkönyebb hogy a feleség főz és mos rá ő pedig egy fiatal lánnyal tart még fent kapcsolatot. Egy férjnek is legyen annyi vér a pucájában hogy ha nem jó a felesége szálljon ki a kapcsolatból és költözzön oda a kis batátnőhöz aki majd gondoskodik róla.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here