Levél a nőnek, aki miatt elhagyott a férjem

Már a megszólítással is bajban vagyok. Nem írhatom, hogy kedves, mert nekem te nem vagy kedves. A férjemnek az lehetsz, mert miattad felrúgta a házasságunkat. Nem hiszem, hogy jobb vagy szebb lennél, mint én, de ezt nem érdemes részletezni, hiszen nem nekem fontos ez, hanem neki.

Azt gondolod, megnyerted a főnyereményt. Tulajdonképpen igazad is van bizonyos szempontból. A férjem, aki még  egyelőre a maga nemében érdekes pasi. Még jóképűnek is mondanám, de nem kora reggel és késő este. Olyankor köze nincs hozzá, de ezt te még keveset tapasztaltad. Még nem láttad minden arcát a szó valós és átvitt értelmében. Azt sem tudod, milyen, ha hazudik, ha hamisan mosolyog és kíméletlenül megkritizál. Merthogy meg fog, abban biztos lehetsz.

 
 

Ha láttál már engem, akkor tudod, hogy vékony vagyok, ápolt és jól öltözködöm. És mégis megkaptam azokat a megjegyzéseket, amiket egy nő kap a hosszú együttlét után, hiszen veszít az értékéből. Ez pedig azért történik meg, mert megszokták. Egyelőre még örülhetsz, mert téged újnak lát, olyankor lelkes és udvarias, de eljön az idő, amikor a lustaságát és a nemtörődömségét is tapasztalni fogod. Természetesen nekem ez semmit sem fog jelenteni, és nem is vigasztal, mert addigra én már boldog leszek más oldalán.

Most azonban tudnod kell, hogy a férjemmel csomagot kapsz. Benne lesznek a közös emlékeink, amelyeket elfelejteni nem lehet könnyen, mert akár egy vaníliás kekszről eszébe juthat a régi párunk, pláne egy kamasz lányról, aki folyamatosan beszólogat majd neked. A miénk már csak ilyen, és hogy nem fog a kedvedre tenni, az biztos. Nem azt a korszakát éli, ezért lehetsz te a legjobb nő a világon, undorítónak fog látni, pláne azért, mert szeretkezel az apjával. Megnyerni őt kedvességgel aligha lehet, esetleg, ha veszel neki pár jó cuccot, bár akkor is gúnyolódni fog rajtad, csak épp a hátad mögött.

A kedves férjem, akit te most oly csodálatosnak látsz, a hétköznapokban nem lesz az. Pláne akkor, ha nem ízlik neki a főztöd, vagy épp nem takarítasz elég alaposan. Tisztaságmániás, és ha ez eddig nem tűnt volna fel neked, emlékezz azokra a megjegyzésekre, amikor azt mondta, hogy érdekes a csempe a fürdődben. No, nem a mintát csodálta, valószínűleg a szürkülő fúga keltette fel az érdeklődését.

Ugyanezt megtapasztalod majd étteremben is, ahol határozottságával, amit te most díjazol, az őrületbe kerget, a pincéreket meg pláne. A szakács meg közben azon gondolkodik a konyha mélyén, hol a patkányméreg, mert kétszer is visszaküldi a sültet, ami hol véres, hol meg száraz szerinte. Hiába minden jótékony figyelmeztetés, hogy étteremben nem packázunk a felszolgálókkal, ő azt hiszi, ott is parancsolhat. Te meg hidd csak ezt keménységnek, ő nem sejti, hogy a konyhában gond nélkül beleköptek a levesébe. Szó szerint.

És legvégül a szex. Úgy hiszed, hogy a világon a legizgatóbb pasit fogtad ki, aki a szürke feleség mellett csak a misszionárius pózt ismeri? Meghagylak ebben a hitben, majd megtapasztalod, hogy hányszor csípődik be a dereka meg fáj a háta. Ez amolyan férfi fejfájás, csak épp így hívják. Belehalna, ha kimondaná, hogy nincs kedve, a feje meg nem fájhat, az a feleségek kiváltsága.

Ha azt gondolod, rosszat akarok neked, tévedsz. Én már levetettem ezt a ruhát, az új szezonban nem lesz divatos. De meghagyom neked, hátha fel tudod újítani, hiszen neked megfelel a használt is.

Még egy jó tanács: ha eddig nem szerettél vasalni, nagyon gyorsan tanulj meg, mert az ingein nem lehet egy vacak gyűrődés sem. Erre nagyon háklis. Láthattad, hogy mindig mennyire ad magára, ami persze azt jelentette, hogy én vasaltam és mostam rá. Vanília illatú öblítőt ne vegyél, attól süti szaga lesz, ami nem túl férfias.

Nem ragozom tovább, remélem felkészültél arra a jóra, amire vágytál egy ideje. Megkapod, és most élj vele, addig én élvezni fogom a szabadságom, ami egy ideje jár nekem. Már az is fantasztikus érzés lesz, hogy nem kell minden nap főznöm vagy vasalnom. Ehetek pizzát heti ötször, meg nem unom, bezzeg ő.

Nem kívánok rosszat, jót sem. Lesz részed tapasztalatban bőven, majd te eldöntöd, megérte-e.

Addig is megyek, és eszem egy jégkrémet szabadságom örömére.

Levél a feleségnek, akit elhagytak miattam

fotó: Pinterest

 

 

Oktatás és nevelés területén dolgozom, de minden szabadidőmben írok. Szeretek belesni a hétköznapok függönye mögé és közben keresem az embert, a nőt a jól legyártott álarcok mögött. Néha meséket is írok, de gyakrabban novellákat, cikkeket és apró vicces történeteket.

2 HOZZÁSZÓLÁS

  1. A férfi válasza a két nőnek:
    Elrontottam. Bár olvasva a leveleket, talán már nem is bánom. Kiábrándító lenne cáfolnom a tényt, hogy mennyire ismertek. Dobáljátok csak a cinizmust, mint a ruhát a turiban, ez senkin nem segít. Vártam a mondatot a mindent elsöprőt ” hülye voltam mert beleszerettem”, de talán könnyebb a egymás szerepeit kritizálni. Savanyú a szőlő.Nekem is. A második randi volt sok. De veletek ellentétben bevallom őrület volt az elején minden veletek. Nem volt forgatókönyv, nem is lehetett. Örüljünk akkor a szép emlékeknek, az okos gyerekeknek, a megélt szerelemnek, a vágynak. A sérült lelkek pedig gyógyuljanak! Maradok egy öregedő a gyermektartást rendesen utaló,éppen főzni tanuló férfi. Akkor most kilépek a reklámok férfimintájának szerepeiből. Már nem korpás a fejem, nem halok bele egy náthába, megkötöm egyedül a nyakkendőmet és a koszos ingeimet is ki tudom mosni nő segítsége nélkül. Van életem, néha hiányoztok. Minden pasi nem szemét, találjatok olyat, aki nem az álmaitokban szerepel, ha nem pl.hús- vér hívő keresztény. Kedvesem a gyerek fogszabályozónak a felét fizetem, Cicám a karkötőt ne küldd vissza! Üdv: Tamás

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here