Marilyn Monroe – Mi lett volna, ha?

Marilyn Monroe fél évszázad múltán is olyan nő, aki mellett nem menne el közömbösen az ember ma sem. Az örök szőke, a csábító, a szexistennő. Mégis törékeny, sebezhető és védelemre szoruló is egyben. A 21. század nőideáljaként talán nem felelnének meg gömbölyded vonalai, de azért sokan a fél kezüket is odaadnák olyan alakért, mosolyért, ami neki volt. Ha van Hollywoodban tökéletesen kifaragott női imázsszobor, akkor az övé biztosan az.

Halálának kapcsán elgondolkodtam a mi lett volna, ha ezerféle módon feltehető kérdésén.

 
 

1962. augusztus 5-én halt meg minden idők talán legnagyobb szexszimbóluma. Halála a mindenkori összeesküvők kedvenc témája.

Mi lett volna, ha Marilyn aznap este tud aludni, és nem vesz be  a kelleténél több altatót? Meddig maradt volna ilyen szédületesen vonzó nő? 36 éves volt, meddig sikerült volna még tartani az önmagáról kialakított külvilágnak szóló képet?

Mi van, ha mégsem lett öngyilkos, hanem a Kennedy fivérek gyilkoltatták meg, nehogy kiszivárogjon valami a kapcsolatukról?

Vajon volt-e Marilyn annyi titok tudója, hogy JFK pályafutását veszélyeztesse? Aligha, hiszen az elnök számtalan ismert és kevésbé ismert nővel folytatott viszonyt. Miért éppen a szőke színésznő lett volna rá különösen veszélyes? Nem valószínű, hogy az elnök kikotyogta volna neki szigorúan titkos terveit. Ha mégis így lett volna, bár Kennedy nem ezzel volt elfoglalva az ágyban, ki hitt volna egy erősen gyógyszerfüggő, labilis színésznőnek? Egy mozdulattal le lehetett volna seperni a vászonról. Lehet, hogy ez történt mégiscsak?

Mi lett volna, ha aznap este valaki mégis felkeresi, mellette marad, és nem hagyja magányosan tépelődni? Ha lett volna csak egy ember, akinek igazán fontos, hiszen sokan tudták, hogy magányos, depressziós és szeretetre vágyik, akkor máshogy alakulhatott volna az élete?

Mi történt volna, ha 1962. augusztusában Marilyn eldönti, elég a komédiából, változtat az életén? Csak komolyabb szerepeket vállal, leszokik a gyógyszerekről és elfogadja, hogy öregszik a teste…

Vajon a filmstúdiók, a fotósok, a médiahiénák hagyták volna? Ha nem lett volna érdemes fenntartani a buta, szőke bombázó imázsát, érdekelt volna valakit egy 36 éves nő lelke?

Mi lett volna, ha aznap reggel álmosan elönti az öröm, hogy még él, és nyugtázza, várja a fodrásza, mert lenőtt a haja?

Vajon abban az évben valóban kibékült Joe DiMaggioval, a második férjével, és még lehetett volna belőle remek anya, feleség?

Tényleg semmit nem érzett iránta JFK, és csak használta, ahogy a többi nőt? Megkönnyebbült-e, amikor megtudta a színésznő halálhírét? Bosszankodott a maffia, hogy nem az ő keze volt a dologban, pedig milyen jó lett volna az elnököt zsarolhatóvá tenni?

Soha nem tudjuk meg. De gondoljunk csak bele, harminc évvel később, Bill Clinton sem bukott meg nőügyei miatt.  Jó pár akadt neki is, de egy volt csak, amelyik nagyobbat durrant, ám azt is szépen elsimították, ahogy az a politikában lenni szokott. Clinton tudatosan hazudott Amerika népének, és valószínűleg elődje is ezt tette volna.

Aztán eljött az a végzetes éjszaka. És talán már soha nem derül ki, vajon MM akkor önmagától nyújtotta kezét a Halálnak, vagy segített neki valaki…

Egy biztos, 58 év elteltével sem fénylik kevésbé Hollywood gyönyörű csillaga.

Ezt olvastad már? Marilyn, akit senki nem szeretett igazán

fotó: Pinterest

 

Oktatás és nevelés területén dolgozom, de minden szabadidőmben írok. Szeretek belesni a hétköznapok függönye mögé és közben keresem az embert, a nőt a jól legyártott álarcok mögött. Néha meséket is írok, de gyakrabban novellákat, cikkeket és apró vicces történeteket.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here