Máté Péter – Az 5 legszebb…

Máté Péter ma lenne 73 éves. Dalait a mai napig játsszák a rádiók, időről időre éneklik a zenés tehetségkutatókban és mindannyian dúdoljuk őket…
Mi, öt olyan dalszöveg részlettel emlékezünk rá, amelyek gyönyörűek, fájóan igazak és megérintik a lelkünket!

Az életről
„Most élsz, most vigyázz, hogy jól csináld, mert a legapróbb hibád megbosszulja önmagát. Most élsz, most örülj, hogy szép a nyár, most örülj, hogy van, ki vár, és a két karjába zár.”

 
 

A szerelemről
„Néhány nyíló szóvirág, Lassan eszmélő világ, Furcsa, kábult közelség, El nem múló gyöngeség. Néhány félénk vallomás Boldog, hű szemvillanás, Féltve őrzött érzelem: Ennyi az első szerelem.”

A reményről „Múló örömök sivár létünk színpadán, mikor egy szó hallatán dobban a szív. Sajnos vége lesz, tudjuk már a kezdetén, túl az álmaink ködén a semmi hív. De addig van remény, minden perc ünnepel, hisz mindig van remény, hinni kell, ó hidd hát el!”

A barátságról „Azért vannak a jó barátok, Hogy a rég elvesztett álmot Visszahozzák néked majd egy szép napon. Azért vannak a jó barátok, Hogy az eltűnt boldogságot visszaidézzék egy fázós alkonyon.”

Az elmúlásról
„Egyszer véget érnek múló napjaink, Egyszer elbúcsúznak túlzó vágyaink. Tudjuk azt, hogy egyszer végleg, sajnos végleg elmegyünk, De még addig mindent újra kezdhetünk!”

fotó: Internet

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here