Még fellebben a múlt fátyla

Már hetek óta furcsán viselkedik.

Frusztrált, étvágytalan, nyugtalanítóan csendes, de ami szembetűnő, hogy a megszokottnál is jobban vágyik a társaságomra. Nem tudom mi az, ami nyomasztja, de úgy tűnik egyfajta békét jelentek számára. Nem kérdeztem eddig rá, hiszen ez a kapcsolatunkra konkrétan nem hatott ki, ennek ellenére mégis éreztem, belső feszültsége kezd engem is felemészteni. Vele ellentétben én inkább nyűgnek, semmint kellemesnek éreztem közelségét.

 
 

Valami azonban nem hagyta, hogy a cikázó gondolataimat lecsitítsam. Igyekeztem nem törődni vele, de csak beleférkőzött a fejembe. Lehet csak a negatív tapasztalatok teszik velem, de talán ismét a megérzésem lesz a hunyó.

Lehetséges, hogy Róla van szó?

Csak néhány hónapja kezdtünk el randizni, de már az elején érződött, hogy ebből komoly kapcsolat fog kikerekedni. Kedves, nagyon figyelmes és rendkívül érzékeny, érzelmes típus, ami kifejezetten megnyerő volt számomra. Az elejétől kezdve biztosított arról, hogy őszinte lesz hozzám, és nem lesznek titkaink egymás közt.
Nem is kellett sokat várni, néhány nappal ezelőtt munkába menet felhívott. Hangja szomorú és letört volt, de ígérte, hogy amint találkozunk, elmondja mi áll rossz hangulatának a hátterében, viszont rögtön hozzá is tette, hogy ennek semmi köze nincsen a mi kapcsolatunkra nézve.

Aznap átjött, leültünk a kanapémra, és szinte azonnal belekezdett. Ahogy sejtettem, a volt kapcsolatáról volt szó, noha nem úgy, ahogyan vártam volna. Közös barátai révén fülébe jutott, hogy volt kedvese az új párjával rövid ismeretség után beköltözött az ő egykori közös lakásukba, ennek tetejébe a bosszantása érdekében a nő bántó és rosszindulatú megjegyzéseket tett róla. Elmondása szerint annak ellenére, hogy velem igazán boldog, mégis őt lepte meg leginkább az ezt kiváltó érzései.

Nőként hallanom a szavait először bántónak találtam, azonban egy kicsit mélyebben belegondolva ráeszméltem, hogy legtöbbünk került már hasonló helyzetbe, csupán az

ilyesfajta őszinte megnyilvánulást egy férfi szájából ritkán hallani.

A barátnőim kisebb túlzással napi szinten osztanak meg velem hasonszőrű múltból hozott sérelmeket, mégis váratlanul ért, hogy a párom lelkileg kitárulkozik előttem.

Látva a megkönnyebbülését, furcsállom, hogy sok férfinak mennyire nehezére esik mindez. Inkább eltemetik magukban, és a felhalmozott rosszat csak kivetítik a kapcsolatukra. Beléjük van nevelve a keménység, az ösztönös védelmezés, és talán em

iatt esik nehezükre felfedni a gyöngéd oldalukat, és azt, hogy nekik is szükségük van egyfajta támogatásra, holott ezzel ők semmivel nem tűnnének gyengébbnek, vagy kevésbé férfiasnak.Sőt, az én szememben most tűnik ő igazán erősnek. Nincsenek kifogások, mellébeszélések, szőnyeg alá söpört problémák, csak a nyers igazság.

Mostanság realizálódott bennem, hogy az eddigi kapcsolataimat elnézve mennyire elsiklott a kommunikáció és a nemek közti különbségekből adódóan az érzelmek kifejezése. Egyszer megkérdezte a volt barátom, hogy egy kérdésre milyen választ szeretnék kapni: az őszintét vagy amit hallani akarok. Mondanom sem kell melyiket választottam akkor, de ma már tudom, hogy bár olykor jobban esik egy kegyes hazugság, a fájó igazságnak köszönhetően a további konfliktusok a legtöbb esetben elkerülhetőek.

Miután a magunk módján mindketten rövidesen feldolgoztuk a megbeszélteket, részemről a korábban kialakult mentális távolságtartás szertefoszlott.
Fáj ugyan, hogy az önbecsülését és a múltjukra való tekintettel az érzéseit megsértve a volt párja hatással van rá, és bár ismét megerősítette, hogy azt a viszonyt érzelmileg lezártnak tekinti, ellenben mégis szüksége van egy kis időre, hogy az egójánál ért támadás sebeit meggyógyítsa. Társaként pedig úgy vélem megértésemre és támogatásomra van szüksége. Egyelőre nem tudom milyen hatással lesz ez jövőnket illetően, mindenesetre a kapcsolatunkba fektetett bizalomban nincs kétségem.

#nemkoronavírus
A MyMirrornál az induláskor úgy döntöttünk, hogy szórakoztatni fogunk. Azóta a világunk kifordult sarkaiból és tudjuk, hogy a vírus okozta sebek nehezen gyógyulnak majd. A mi küldetésünk azonban nem változott.
Most is megpróbáljuk a bezártságunkat vidámabbá, elviselhetőbbé tenni. Ezért azokat a tartalmakat amelyek nem tartalmaznak információt a koronavírusról #nemkoronavírus jelöléssel látjuk el annak érdekében, hogy azokat, akik kerülik a vírussal kapcsolatos tartalmakat így is megnyugtassuk, hogy abban a cikkben nincs szó erről. Együtt túl leszünk ezen az időszakon! 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here