Megcsaltak, megcsaltalak – Amikor a nő lép… – 3. rész

A nő se szent. Eljöhet a pillanat, amikor lépni fog. Ha házasságban él hosszú évek óta, akkor már valószínűleg régen elfelejtett nőnek lenni. Anya, feleség, háziasszony. Ezt a három szerepet alapból működteti. De lassan egy jó szóért, bókért a fél karját odaadná. Már nem emlékszik azokra az időkre, amikor észrevette valaki, hogy fodrásznál járt, hogy fogyott, hízott, barnult, vagy épp bármi változás állt be nála.

A sorozat további részeit itt olvashatod

Túl régóta kellék. Az ilyen nőt legkönnyebb megkapni. Tele van sérülésekkel, fájdalommal, önbizalma a béka feneke alatt. A feleség is áhítozik a kalandra, látta eleget a tévében, hogy vannak szuper pasik, izmosak, kedvesek és viccesek. És lép. Azt hiszi, kinőtt a mesékből, de besétál egy felnőttkoriba. Ha szerencséje van, boldog lesz az új történetben. Bár a felnőtt mesék ott kezdődnek, ahol a gyerekkoriak végződnek…

 
 

Nemcsak a megbecsülés és a dicséret hiánya miatt kacsintanak ki a nők a kapcsolatból, hanem pusztán a vágy miatt is.

Ha azt gondoljuk, a nők nem vágynak a jó szexre, a változásra, egy másik test érintésére, hatalmasat tévedünk. Csak a társadalmi megítélés lesz más. Míg a férfinál elnézően mosolygunk, megértjük, hogy „friss húsra” vágyik, a nőnél más a mérce. Azonnal elhangzik az ítélet, hogy rossza anya, hűtlen és persze ribanc. Ha fiatalabbal kezd, akkor aztán se vége, se hossza a szapulásnak, és az óvatoskodó tanácsoknak. Gondoljunk csak a filmvászonra! Senki nem csodálkozik, ha James Bondnak húsz évvel fiatalabb nővel van kalandja, de mindez fordítva?

Brad Pitt, Bruce Willis soha nem korban hozzáillő nőkkel esik szerelembe.

A nő szeret adni és kapni.

Bár a természet mostohábban bánik vele a kor előrehaladtával, mint a férfival, a belső tűz azért még sokáig ég. Tudja, hogy sokkal kevesebb eszközzel rendelkezik,  hogy megőrizze a fiatalságát, rugalmasságát, mint a férfi. Nekik jól áll az idő. Karakteresebb lesz az arcuk, az őszülő halántékról meg már a régi nóta is elmondja, hogy a nők számára ajándék. Ezért a nő, amíg lehet, keresgél.

Ismerkedik, és ha biztos pontnak él meg valakit, lépni akar. Itt kezdődik a baj. Kevés nő érti meg, hogy az új kapcsolat nem száz százalékban van hosszútávra tervezve. Hiába mondta ki magának előre, hogy csak élvezni fogja, hogy nem szerelmesedik bele az első arra járóba.   Mégis túl gyakran igen. Működik rendesen az önáltatás.   Sokan az érzelmeik után rohanva rúgnak fel egy langyos házasságot. Hogy igazuk van-e? Ezt mindenki eldöntheti saját vérmérséklete alapján. Nem ítélkezhetünk, mert nem tudjuk a jövőt, és legtöbbször a jelent is homályosan látjuk.

Egy biztos, a nők érzelmeiknek engedve cselekszenek. Ha lépnek, akkor nagyot, nem toporognak egyhelyben. Képesek mindent feltenni egy lapra. Nagy bátorság kell ehhez, vagy esetleg őrültség? Nehéz megmondani. Ezt mindenki megválaszolhatja önmagának csendben, őszintén. Nem igaz?

1. rész
2. rész

Oktatás és nevelés területén dolgozom, de minden szabadidőmben írok. Szeretek belesni a hétköznapok függönye mögé és közben keresem az embert, a nőt a jól legyártott álarcok mögött. Néha meséket is írok, de gyakrabban novellákat, cikkeket és apró vicces történeteket.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here