Miért jó diákszervesnek lenni?

Most kezded egyetemet? Nem szeretnéd a diákéveidet unalmasan, és szürkén eltölteni? A folyosón várni, miközben unatkozol, mert a gyakorlatod három óra múlva kezdődik? Ha szereted a családias légkört, szeretnél valahová tartozni, brutál bulikon részt venni, és csodálatos emlékeket gyűjteni, akkor diákszervezetben a helyed!!!

 
 

Kedves Gólya!

Azért írok most Neked, hogy élj a lehetőséggeiddel, és nézz utána, hogy kerülhetnél be az egyetemed valamelyik családjába. Számos lehetőség közül választhatsz, az érdeklődési körödnek megfelelően, és állítom, bármelyik diákszervezetet is választod, tárt karokkal fognak várni.

Érdekel a sport, jól beszélsz nyelveket, szeretsz szervezni, segíteni másoknak, esetleg írni, vagy fotózni?

biztos vagyok benne, hogy megtalálod azt a közösséget, ahol gyakorolhatsz, segítséget és lehetőségeket kaphatsz a tudásod fejlesztésére, miközben jó érzed magad. Valószínűleg te is láttál már olyan filmet, ahol a diákok a saját szakkörük, vagy klubjuk egyenruháiba járnak. Itt sincs ez másképp, viszont diákszervhez tartozni ennél sokkal többet jelent.

Szakítottál a barátoddal/barátnőddel? Még ha a helyzet reménytelennek is tűnik, az biztos, hogy jó pár barát és ölelés közepette fogod elfelejteni a bánatodat. Másik albérletbe költöznél anyukáddal és a macskáddal? Hol itt a probléma 🙂 ?  Vagy csak otthon felejtetted a stat könyvedet a zh előtt? Ne izgulj, megoldjuk! Egy olyan közösség része lehetsz, akik mindig ott lesznek melletted és nem csak akkor, ha buli van. Örökké tartó barátságokat és életre szóló emlékeket szerezhetsz. Szóval ne félj jelentkezni!

 

Azt elismerem, hogy furcsa érzés egyedül besétálni egy összeszokott társaságba, én is féltem, de feleslegesen. A diákszervek komolyan veszik a munkájukat, így a tagfelvételek egyáltalán nem a szórakozás miatt jöttek létre, csak az a céljuk, hogy megismerjenek téged és te is megismerd őket.

 

Na de szeretet, buli és minden mi jó, kirepültetek a középiskolából a szülőkés a tanárok óvó szárnyai alól, és fél lábbal már a felnőtt élet küszöbén álltok, amit jó esetbe két-három éven belül át is léptek. Sokan már a diákévek alatt dolgoznak, vagy megpróbálnak azon a területen gyakornokoskodni, amiben később dolgozni szeretnének.

 

A diákszervekbe megszerzett tudást, és gyakorlatot kamatoztatni fogod a jövődben és lehet, hogy meglepő, vagy nem gondolnád, hogy egy iskolán belüli tevékenység remek referencia is lehet, pedig így van. Hiszen hiába csinálod önszántadból, hobbyként, ingyen, a cég ahova jelentkezni fogsz, csak azt fogja figyelembe venni, hogy te már évek óta gyakorlod az adott tevékenységet.

 

 

 

Tehát ne habozz, találd meg a saját családod, használj ki minden lehetőséget, hiszen azért vagytok ott, hogy valami nagyon jót alkossatok!

 

Fotók: Pinterest

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here