Mit akar a férfi?

Jó lenne már elhinni, hogy egy férfi nem mindig a szexre gondol, vagy, ha igen, akkor sem bárkivel. Persze, akadnak kivételek, de itt most valódi, érzelmekkel bíró hímekről beszélünk, nem olcsó szoknyavadászokról.

A nők tudják. Azt hiszik, hogy képesek a férfiak fejébe látni, mert azok egyszerűek. Ha így lenne, nem itt tartanánk. Mégis nagyon szeretnek játszani a gondolattal, hogy ismerik az erősebbik nemet, már ha épp nem versenyeznek vele az élet minden területén.

Tehát, mit akar a férfi?

A legtöbb nő azonnal két dolgot mond: enni és szexelni. Valahol olvastam egy mondást, amely szerint az ideális nő szex után pizzává változik. Ennyire azonban nem lehet leegyszerűsíteni a képletet. Ha ez igaz lenne, akkor a férfiak kaját rendelnének folyamatosan, és még mosogatniuk sem kellene. Nemcsak pizzát, spagettit, mert egy jó babfőzeléket is lehet bárhol kapni, nem kell ahhoz társ.
Akkor marad a szeretkezés? Tulajdonképpen igen, de ez nem elég, mert ebben az esetben soha egyetlen férfi se kelne ki az ágyból, maximum azért, hogy egyen. De mindent meg lehet unni: a legjobb nőt és a legfinomabb ennivalókat is. Akkor vajon mi a válasz az egyszerű kérdésre?

 
 

Hatalmat? Erőt? Biztonságot? Pénzt? Talán mind. Ezeket a legtöbb nő sem utasítaná vissza. Az is fontos szempont, hogy a férfi milyen életkorban van. Feltételezzük most, hogy harminc felett és szintén legyen feltételes, hogy ekkor már nem gyerek, nem mamahotel bérlője. Ha megkérdezünk pár ilyen jelöltet, a legtöbb esetben ugyanazt válaszolja, amit a nők, bár azok ezt nem akarják elhinni: értsék meg őt! Szeretné, ha terveit díjazná a nő, ha nem csak pénzforrásként tekintene rá. Ha meghallgatná, és nem csak úgy tenne. Nem bánná, ha a nő elismerné, hogy fontos szerepe van a kapcsolatban, és nem tenne úgy, mintha a férfi csak egy lusta dög lenne, akire semmit nem lehet rábízni.

A férfi férfi akar lenni. Nem akarja ezt folyton bizonygatni, mert ehhez se türelme, se ereje. De ha megszűnik érezni a rajongást, az elismerést, akkor megroppan. Lehet, hogy nem mutatja azonnal, mert nem úgy szocializálták, hogy sírjon és kiabáljon. De belül mardossa a kétely.  Miért nem látja meg a nő benne a korlátlan törekvéseit? Miért nem díjazza az ötleteit, amelyekkel a kapcsolatukat bástyázza?

Azt várja, hogy a nő nőként viselkedjen mellette, és ne ócska pletykafészekként, aki hagyja, hogy szaladjon a lakás.

Az tény, hogy a férfiak külsejével kapcsolatban kevesebb a nők elvárása, de azért valljuk be, a nők nem miattuk építtetnek méteres műkörmöket, sminkelnek hatrétegűen vagy rakatnak orrukat sepregető műszempillákat. A nők csak önmagukért teszik, no meg nőtársaik kedvéért, hogy lenyűgözzék vagy féltékennyé tegyék őket.

Mit akar a férfi, ha megvan már neki az álomnő? 

Jó esetben boldogságot, amelybe beletartozik a haverok csodálata. De csak egy bizonyos korig. Az álomnők a lakásban minden kellék nélkül olykor rémálomnők lesznek. És ha hisszük, ha nem, a férfi szeretne maga mellé jó hallgatóságot, gyengéd ölelést, és figyelmet. Azt akarja, hogy mi, nők szeressük, és ne akarjuk folyamatosan megváltoztatni, vagy példálózni neki azzal, hogy jó lenne, ha másmilyen lenne.

Jó lenne már elhinni, hogy egy férfi nem mindig a szexre gondol, vagy, ha igen, akkor sem bárkivel. Persze, akadnak kivételek, de itt most valódi, érzelmekkel bíró hímekről beszélünk, nem olcsó szoknyavadászokról.

A férfi férfi akar lenni egy olyan nő mellett, aki valóban nő. Nem sárkány, nem egy folyton követelőző és becsmérlő nőszemély, aki azt gondolja, hogy élete fő műve a vasalt ing és a rántott hús. Nem mintha ezek nem lennének fontosak. Csak valahogy elsikkad a lényeg. Nem marad idő a figyelemre, a hallgatásra, a kedves ölelésre, ami higgyük el, ezerszer többet ér, mint a tiszta lakás és háromfogásos ebéd.

A férfi nem a női beszélgetések kettesszámú tárgya akar lenni a fogyókúra után, hanem egy társ, akit szeretnek, elfogadnak. Pontosan ugyanúgy, ahogy a nő, aki ezt lépten-nyomon hangoztatja a barátnőinek.

Vajon megértjük-e ezt végre, vagy megint, mint oly sok mindent, mellémagyarázunk? Lehet… Talán…

fotó: Pinterest

Oktatás és nevelés területén dolgozom, de minden szabadidőmben írok. Szeretek belesni a hétköznapok függönye mögé és közben keresem az embert, a nőt a jól legyártott álarcok mögött. Néha meséket is írok, de gyakrabban novellákat, cikkeket és apró vicces történeteket.

1 hozzászólás

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here