Mondj búcsút a borotvának!

Senki sem szeret szőrteleníteni, ez szinte kezelhetjük tényként. A reklámok nagy része is erre épül, hiszen mindenki törekszik minél gyorsabban, fájdalom mentesen megoldani a szőrtelenítést. Elhoztuk nektek a megoldást, ami nem más, mint a szőkítés!

 
 

Azt már az elején kihangsúlyoznám, hogy nem használható minden területen. Hiszen tudjuk, hogy van ahol nem elég, ha szőke. De! Arcon, karon, hason, háton, combon…tehát azokon a területeken, amiket nem szeretnénk borotválni/gyantázni, de esetleg olyan sötét a szőrzet, hogy kénytelenek vagyunk, tökéletesen használható.

(Szembe, szájba stb.. ügyeljetek, hogy véletlenül se kerüljön!)

Hozzávalók:

 • Vazelin (gyógyszertárban kapható)
 • Hidrogén por és a hozzá tartozó Oxi (fodrászkellékesnél beszerezhető)
 • Spatula (de személyes tippem a vajkenő kés életlen oldala 😉
 • Gumikesztyű (hogy ne csípje a kezed a felkenésnél)

Elkészítés:

 1. A hidrogén port és az oxit keverd össze. Jól kenhető, de nem is túl sűrű, nem is túl folyós állagra törekedj. Ezt saját magad fogod kitapasztalni. Vegyél egy adag port, majd szép lassan adagold hozzá a folyadékot. Nem lehet elrontani.
 2. A szőkítendő területet (és még kicsit tovább is) kend be vastagon vazelinnel. A vastagont úgy értem, hogy képzeld azt, hogy 50 fok van, a vazelin pedig a naptej és nem szeretnél leégni. Nem tudsz túl sokat kenni, a szőkítő por mindenképpen hatni fog. A vazelin véd meg a csípő, viszkető érzéstől, amit egyébként éreznél, ha ezt a lépést kihagynád.
 3. Kezd be a vazelinnel lekent területet, a már összekevert szőkítő krémmel. Ezt is vastagon kenegesd, hogy minden szőrszálra jusson. Szőrszín függő, hogy hány percig kell rajtahagyni.

Ha nagyon sötét, szinte fekete szőrön próbálod, 10 perc kell körülbelül, hogy elérd a kívánt állapotot.

 1. Ezek után lép életbe a spatula, (vagy vajkenő kés :D). Ez azt a célt szolgálja, hogy a krémet kis helyen leszedd és megnézd, hogy elég szőke-e. Ha szeretnéd még szőkíteni, akkor kend vissza, ha elérted a kívánt színt, a spatulával húzd le a bőrödről a krémet.

Első olvasásra furcsának tűnhet ez a lépés, de a vazelin zsíros állaga miatt sokkal könnyebb az eltávolítás, ha lehúzod és utána mosod meg tusfürdővel.

Tanácsok:

 • Végezz kis területen allergia tesztet, mielőtt nekiállsz egy nagyobb terület, vagy arc szőkítésének.
 • A fodrászkellékestől kérj tanácsot, ha valamiben nem lennél biztos.
 • A szőkének több árnyalatát elérheted, a csillogó aranytól a platinaszőkéig. Ez függ a hidrogén erősségétől és a szőkítésre szánt időtől is.
 • Ne a kedvenc színes törölköződet választ a procedúra utáni törölközésre, ugyanis maradni fog a bőrödön olyan nem látható hidrogén, ami foltosra szívja az anyagot. Fogj be erre egy törölközőt, amire már nincs szükséged.
 • A szőkített területen a bőröd egy kicsivel világosabbnak tűnhet, ez pár perc alatt elmúlik. Ne ijedj meg 🙂 .
 • Ugyan ez vonatkozik a pirosságra is. Hiszen ez az a kémiai anyag, amivel egyébként a fodrászok a hajat szőkítik. Körömvirág krém, aloe vera, de a testápoló is segít.

Kíváncsiak vagyunk a véleményetekre, írjátok meg nekünk kommentben! 🙂

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here